Пряне шоколадно-імбирне печиво

Сьогодні з ранку у нас замислене настрій, і тому ми готуємо ПРЯНЕ ШОКОЛАДНО-ІМБИРНЕ ПЕЧИВО

Вам потрібно

200 г тертих какао-бобів або плитка гіркого шоколаду
1,5 ст. з гіркою борошна
1 ч.л. меленої цейлонської кориці
1 ч.л. меленого сушеного кореня імбиру
1/4 ч.л. меленого мускатного горіха
1/4 ч.л. меленої гвоздики
1 ч.л. соди
1 ст.л. темного какао-порошку
120 г кокосового масла або вершкового
1 ст.л. свіжого імбиру (натерти)
1/2 ст. кокосового цукру + ще трохи цукру для обвалювання смаколиків
1/4 ст. меду – для тих, хто любить більш солодке печиво

Приготування:
  1. Нарізати терті какао-боби на дрібні шматки і відкласти в сторону.
  2. Змішати разом всі сухі інгредієнти: борошно, мелений імбир, корицю, мускатний горіх, гвоздику і какао-порошок.
  3. З’єднати кокосову олію з натертим свіжим імбиром.
  4. У масляну суміш насипати подрібнений кокосовий цукор і все разом перемішати. За бажанням влити туди ж і мед.
  5. У суху суміш додати гашене лимонним соком або окропом соду, влити цукрово-масляну суміш, все ретельно перемішати. В останню чергу додаємо у тісто подрібнені терті какао-боби.
  6. Обернуть тісто в харчову плівку і залишити в холодильнику години на два.
  7. Розігріти духовку до 160 С. Сформувати з тіста невеликі кульки і обваляти їх в цукрі. Викласти майбутні печенюшки на деко на відстані пару сантиметрів один від одного.
  8. Випікати, поки печиво не покриється тріщинами (близько 10-15 хвилин).
  9. Перед подачею на стіл дати печенюшкам охолонути.
    Смачного!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.