День народження співробітника – чудовий привід продовжити експерименти з використання кокосового борошна. Тож нещодавно готували ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ НА КОКОСОВОМУ БОРОШНІ
- торт має насичений шоколадний смак
- легкий у приготуванні
- можливий веганський варіант рецепту
Вам потрібно:
8 великих яєць*
3/4 склянки подрібненого у блендері кокосового цукру
1/2 склянки розтопленої кокосової олії
1 столова ложка ванільного екстракту
1/4 чайної ложки морської солі
1/2 склянки темного какао-порошку
1/4 склянки кокосового борошна
1 чайна ложка розпушувача для тіста
*Чим замінити у рецептах курячі яйця:
- яйце чіа: 1 ст.л. меленого насіння чіа + 2,5 ст.л. води = 1 велике яйце
- 1/4 склянки стиглого бананового пюре замінює одне велике яйце
- 1/4 склянки яблучного пюре замінює одне велике яйце
Приготування:
- Розігрійте духовку до температури 180 °C.
- Застеліть 20 см форму для випічки пергаментним папером та за бажанням трошки змастіть її кокосовою олією.
- У великій мисці для змішування збийте яйця, заздалегідь подрібнений кокосовий цукор, кокосову олію, ваніль та сіль.
- В окрему посудину просійте та об’єднайте какао-порошок, кокосове борошно та розпушувач.
- Перемішайте сухі інгредієнти з мокрими.
- Вилийте тісто** у форму для випікання і відразу поставте у духовку.
- Випікайте приблизно 20-30 хвилин, поки поверхня коржа не стане твердою на дотик, а зубочистка, вставлена в середину коржа, не вийде чистою.
- Дайте коржу охолонути прямо у формі, а потім розділіть його на декілька коржів, та перемажте їх вашим улюбленим кремом, і полийте готовий торт зверху розтопленим шоколадом.
- Такий торт краще зберігати у холодильнику
**Як варіант – розділіть тісто на дві частини, та випікайте два коржі окремо, потім дайте їм охолонути та змастіть кремом, як завжди.
Варіант крему та поливки:
1 склянка арахісового масла / мигдального масла /
масла кеш’ю
6
столових ложок какао-порошку
6
столових ложок цукрової пудри / кленового сиропу / меду
1/2
склянки води (за потреби більше)
- Змішайте до однорідності вручну у мисці, або за допомогою міксеру арахісове масло, какао-порошок та цукрову пудру.
- Додавайте за потребою у суміш воду по столовій ложці, доки крем не набуде бажаної вам густоти, але все ще буде доволі рідким для змащування коржів
- За оригінальний рецепт дякуємо Coconut Mama