Для приготування морквяного супу знадобиться пророщена гірчиця
Інгредієнти:
5-7 середніх морквин
олія гхі
кокосова олія
1 л молока або баночка кокосового молока, розведена з водою до об’єму 1-1,2 літра
1 ст.л. подрібненого листя каррі
2 ст. нутового борошна
1 ст.л шамбали
щіпка свіжозмеленого мускатного горіха
щіпка меленого імбиру (або шматочок невеликого свіжого кореня)
ч. л. асафетиди
1/2 ч. л. кмина
1/4 ч. л. меленої куркуми
1/2 перчика чилі (або меленого кайєнського перцю по-смаку)
1 ст. чорної гірчиці
насіння льону
паростки білої гірчиці
бринза слабосолона
Приготування:
- Моркву очистити, помити. Подрібнити.
- У каструлі розігріти 1-1,5 ст.л. олії гхі.
- Покласти в каструлю моркву, додати 2-3 ст.л кокосової олії, 1 ст.л. листя каррі, щіпку мускатного горіха, імбир, 1 ч.л. асафетиди, 1/2 ч. л. кмину, 1/4 ч.л. куркуми, 1/2 дрібно нарізаного перчика чилі (або меленого).
- Перемішати та поставити на середній вогонь на 10 хвилин, періодично помішуючи.
- Поки готується морква приготувати гірчицю: покласти на сковорідку, накрити кришкою та підігрівати на середньому вогні до появи тріску. Коли почуєте тріск, потримайте ще кілька хвилин на вогні та знімайте.
- У моркву після закінчення 10 хвилин поступово додати молоко (можна розбавити водою), нутове борошно і шамбалу.
- Посолити на смак.
- Ретельно перетерти блендером, всипати гірчицю і поставити знову на вогонь на 10 хвилин постійно помішуючи.
Перед подачею на стіл, посипати бринзою, насінням льону і прикрасити пучком паростків білої гірчиці.
Смачного!