Салат з морських водоростей Вакаме добре поєднується зі стравами з тофу та риби, а також з морепродуктами та карпаччо.
Вам потрібно:
50 г сушених водоростей вакаме чи чукки
1 маленький червоний перець чилі (нарізати тонкими скибочками) – за бажанням
1 ст. білого кунжуту
Для заправки:
1 ст.л. соєвого соусу
1 ст.л. оцту чи сік половинки лимона
1 ст.л. білого сухого вина – за бажанням
Кунжутна олія
Сіль за смаком
Приготування:
- Вакаме замочіть у воді на 10-20 хвилин. За цей час бурий відтінок сушеної водорості зникне і вакаме набудуть глянсового зеленого кольору, збільшившись в обсязі разів у 5-10.
- Злийте рідину, відкинувши водорості на друшлаг*
- Змішайте в окремій мисці всі інгредієнти для заправки (соусу)**
- Викладіть вакаме в миску, додайте до нього порізаний перчик і заправте соусом салат.
- Подавати салат охолодженим, посипавши його зверху кунжутом.
*Якщо ви віддаєте перевагу хрустким вакаме – після розмочування у воді, обдайте водорості окропом і тут же зануріть їх знову в холодну воду.
**Для заправки цього салату успішно можна використовувати тільки оцет або лимонний сік та кунжутну олію.
Смачного!