Пряна паста з гарбузи за консистенцією схожа на хумус, цікаво смакує з яблуками, а використовувати її можна :
- у якості начинки для тарту
- як намазку на тости, хлібці
- просто їсти ложкою.
Що вам потрібно:
2 ½ склянки свіжого смаженого гарбуза
1 ½ склянки волоських горіхів (звісно – очищених. За бажанням їх можна заздалегідь підсмажити хвилин 5-10 у духовці чи пательні)
½ чайної ложки меленої кориці
¼ чайної ложки меленого імбиру
¼ чайної ложки меленого мускатного горіха
¼ чайної ложки меленої гвоздики
сіль за смаком
1 чайна ложка меду або кленового сиропу – за бажанням
1 чайна ложка кокосової олії Organic Virgin піде саме у пряну пасту + ще трошки масла кокосу для змащування гарбузи
Приготування
- Свіжий гарбуз помийте, приберіть з нього серцевину, і наріжте великими скибками. Шкірку можна залишити.
- Кожен шматок гарбуза змастіть кокосовим маслом.
- Викладіть гарбуз на вистелене пергаментом деко.
- Обсмажуйте гарбуз до м’якості у заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200 градусів протягом 45-60 хв.
- Залиште гарбузу трошки охолонути.
- Додайте у потужний блендер гарбуз, горіхи, сіль, 1 ч.л. ложку кокосового масла та прянощі. Збивайте до однорідності приблизно 1-3 хв.
- Примітка: замість меду можна додати трошки часнику – і ви отримаєте вже зовсім іншу, не менш цікаву страву!