Гарбузова паста з індійськими прянощами

Пряна паста з гарбузи за консистенцією схожа на хумус, цікаво смакує з яблуками, а використовувати її можна :

  • у якості начинки для тарту
  • як намазку на тости, хлібці
  • просто їсти ложкою.

Що вам потрібно:

2 ½ склянки свіжого смаженого гарбуза
1 ½ склянки волоських горіхів (звісно – очищених. За бажанням їх можна заздалегідь підсмажити хвилин 5-10 у духовці чи пательні)
½ чайної ложки меленої кориці
¼ чайної ложки меленого імбиру
¼ чайної ложки меленого мускатного горіха
¼ чайної ложки меленої гвоздики
сіль за смаком
1 чайна ложка меду або кленового сиропу – за бажанням
1 чайна ложка кокосової олії Organic Virgin піде саме у пряну пасту + ще трошки масла кокосу для змащування гарбузи

пряна гарбузова паста

Приготування

  • Свіжий гарбуз помийте, приберіть з нього серцевину, і наріжте великими скибками. Шкірку можна залишити.
  • Кожен шматок гарбуза змастіть кокосовим маслом.
  • Викладіть гарбуз на вистелене пергаментом деко.
  • Обсмажуйте гарбуз до м’якості у заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200 градусів протягом 45-60 хв.
  • Залиште гарбузу трошки охолонути.
  • Додайте у потужний блендер гарбуз, горіхи, сіль, 1 ч.л. ложку кокосового масла та прянощі. Збивайте до однорідності приблизно 1-3 хв.
  • Примітка: замість меду можна додати трошки часнику – і ви отримаєте вже зовсім іншу, не менш цікаву страву!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.