Желе з кокосового молока за малазійським рецептом
250 мл води
400-500 мл жирного кокосового молока*
50-100 г кокосового цукру або будь-якого іншого підсолоджувача
25-35 г желатину
*можна використовувати і звичайне молоко чи зміксувати 250 мл кокосового молока та 250 мл мигдального
- Воду довести до кипіння, зробити маленький вогонь, додати цукор та помішувати, поки він не розтане
- До сахарного сиропу всипати желатин, ретельно перемішати
- У суміш влити усе молоко та знову все швидко перемішати.
- Суміш повинна бути за консистенцією як кисіль, а якщо ні, то додайте ще трохи желатину та знову перемішайте
- Зняти молочну суміш з вогню, трошки помішати її, щоб остудити до прийнятної температури
- Розлити желе у силіконові форми (чи у звичайні келихи з товстого скла, а на дно покласти шматочки улюблених фруктів) та охолодити до повного застигання
- Подавати, звичайно, холодним. Прикрасити м’ятою або тертим шоколадом
І ще один схожий варіант десерту
400 мл будь-якого рослинного молока
200 мл жирних вершків або розмішати з водою сухі кокосові вершки від MASALE
50 г цукру
25 г желатину
- Змішайте молоко, жирні вершки і цукор у невеликій каструлі
- Нагрійте молочну суміш на самому повільному вогні, поки цукор не розчиниться, але не кип’ятіть
- Додайте желатин і знову перемішайте до повного розчинення
- Розлийте суміш у будь-який контейнер або форму* і поставте у холодильник щонайменше на 4 години
*Ми брали звичайну скляну форму для випікання, вистеляли її плівкою та наливали желе прямо туди, а потім розрізали його шматочками. І знову ж таки, на дно можна насипати яскравих консервованих манго чи ананасів шматочками – дітям на радість і собі на задоволення
Смачного!