Італійська кухня на мотив вегетаріанства.
Рекомедуємо готувати лазанью великими порціями — йде зі швидкістю вітру 🙂
Інгредієнти
Для начинки:
3 великих відварених картоплини
500 г печериць
1 великий болгарський перець
капуста савойська половина середньої головки
2 середні цибулини
300 мл жирних вершків (не менше 30%) або кокосового жирного молока від МАСАЛЕ
коріандр
перець каєнський мелений
зелень (петрушка, зелена цибуля, базилік, коріандр)
сир чеддер або моцарелла 400-500 г
сіль і перець за смаком
Для листів лазаньї
600 г борошна
3 яйця
сіль
вода
Приготування
- Для початку підготуємо тісто, тому що йому потрібно буде трохи полежати в теплі.
- Борошно насипаємо в оптимальну за розмірами ємність, робимо по центру лунку, в яку розбиваємо яйця, додаємо пару пучок солі і трохи води (буквально 3 столових ложки).
- Замішуємо. Тісто має бути дуже тугим, але якщо зовсім все погано із замішуванням, то можна потроху додавати води ( зовсім потрошки – по ложці).
- Після того як тісто замішане, кладемо його в целофан і потім – в тепле місце.
Приступаємо до начинки
Тоненькими шматочками нарізаємо печериці, картоплю ріжемо на 4 частини вздовж і потім теж тонкими шматочками, перець на 4 частини вздовж і також тонкою соломкою, цибулю так само – на 4 частини і тонкою соломкою, шаткуємо капусту.
Все, крім картоплі, обсмажуємо на невеликому вогні на сковорідці.
Коли піджарка майже готова, додаємо картоплю, зелень (дрібно нарізану і в міру), сіль по-смаку, спеції (перемелений коріандр, перець каєнський), заливаємо вершками і ще хвилин 10 готуємо на малому вогні.
Поки начинка готується – калапуцаємо соус Бешамель за ЦИМ рецептом
Завершальна стадія підготовки усіх складових
- Тісто дістати, розділити на 3 рівних частини і розкачати дуууже тоненько під розмір дека (деко ОБОВ’ЯЗКОВО повинно бути глибоким, з бортами як мінімум 5 см).
- Начинку розділити для зручності теж на 3 рівні частини.
- Натерти сир. І теж поділити на 3.
- Коли всі складові готові, приступаємо до майстрування.
- На дно форми наливаємо трохи соусу бешамель і рівномірно розподіляємо його. Зверху кладемо перший лист тіста.
- Наступний шар – начинка – для зручності її теж можна розділити на 3 рівних частини.
- Шар начинки посипаємо сиром.
- Сир поливаємо бешамель.
- Повторюємо двічі.
- Останній шар сиру і соусу накриваємо листом тіста, заливаємо залишками соусу, посипаємо тертим пармезаном і ставимо у розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
Смачного!