Вегатаріанське різотто з пюре з гарбуза і шавлією – ідеальна страва в похмурий день.
Легке в приготуванні і без глютену!
Інгредієнти:
1 невеликий яскравий гарбуз
жменя листя шавлії
1 цибулина
3 зубчики часнику
1 склянка рису для різотто (ми брали звичайний круглий)
2 склянки овочевого бульйону
2 склянки води
сіль, перець за смаком
1/2 чайної ложки меленої куркуми
свіжа петрушка
1-2 ст.л. кокосової олії
Приготування
- Гарбуз очистити, видалити насіння і нарізати кубиками.
- Відкладіть приблизно стакан гарбузових кубиків на потім, а гарбуз, що залищився, помістіть в каструлю з киплячою трохи підсоленою водою.
- Варіть гарбуз до готовності, приблизно 10-15 хвилин, потім злийте воду і, використовуючи блендер або кухонний комбайн, подрібніть гарбузу до однорідної маси.
- У великій сковороді або казанку нагрійте столову ложку кокосового масла і додайте до нього листя шавлії.
- Обсмажуйте шавлію до хрусткого стану, потім викладіть її на тарілку, вистелену паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.
- Очистити і нарізати невеликими кубиками цибулю і висипати в сковороду, де смажилася шавлія. Притушіть цибульку до прозорості, регулярно помішуючи.
- Потім додайте дрібно нарізаний часник, рис, і кубики сирого гарбуза, які відклали раніше. Все приправте сіллю, перцем і куркумою.
- Гарненько все перемішайте і залийте гарбузовим пюре і овочевим бульйоном. Якщо бачите, що суміш суха – додайте трохи води.
- Доведіть кашу до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть рис на малому вогні, періодично помішуючи, але не даючи різотто можливості перетворитися в чваку. Страва стану al denteріс встигає досягти хвилин за 15.
- Після того, як рис готовий, зніміть сковороду з вогню і залиште на 5 хвилин, прикривши кришкою, щоб рис ввібрав надлишки рідини.
- Подавайте різотто з дрібно нарізаною петрушкою і смаженими листям шавлії зверху.