Коли немає часу на приготування, а сімейство вимагає шоколадного шоколаду – згадуємо шведський рецепт Велетенського шоколадного печива.
– солодко
– швидко
– шоколадно
Інгредієнти:
- 150 г кокосової олії або вершкового масла
- 150 г кокосового цукру, попередньо добре подрібненого
- 1 яйце
- 200 г пшеничного борошна
- 50 г вівсяних пластівців
- 1 ч.л. кардамону/будь-якої іншої вашої улюбленої пряності (або хоча б сипніть ванільного цукру)
- 1 ч.л. соди
- 1 щіпка солі
- 150 г тертих какао-бобів/чорного шоколаду/шоколадних чіпсів (але чіпси та шоколадки то вже не та смакота, звісно)
Приготування:
- Нагрійте духовку до 180°C і вистеліть 20 см форму для випікання пергаментним папером, відкладіть убік.
- Збийте до однорідності кокосову олію кімнатної температури з цукром.
- Додайте до суміші яйце та сухі інгредієнти (крім тертого какао), ретельно усе перемішайте, допоки тісто не буде гладеньке.
- Подрібніть чималенькими шматочками терті какао-боби та додайте їх 100 г до тіста. Знову вимішайте все гарненько.
- Викладіть тісто у форму, а потім зверху посипте тим шоколадом, що залишився, і трошки притисніть його зверху.
- Випікайте пиріг приблизно 25 хвилин.
- Вийміть і дайте повністю охолонути.
- Виставте шоколадне печиво на стіл.
- Тікайте. Бо від аромату шоколаду ваші домашні вас зметуть з ніг
За оригінальний рецепт дякуємо 🙏 Вakamedfrida