Сьогодні хочемо вас потішити рецептом веганского омлету на нутовому борошні без яєць!
- Готується він з нутового борошна, яке в 2 рази перевершує звичайне борошно за кількістю протеїну і в 6 разів – борошно білу.
- Містить фолієву кислоту, залізо, вітамін В-6, магній і калій.
- Омлет з такого борошна має приємний аромат, ніжну текстуру і відмінно насичує.
- У рецепті кількість на три порції.
Що ж, приступимо? 😉
Нам знадобиться
3/4 склянки (1 склянка – 250 мл) борошна з гороху нут
3/4 склянки води
1/4 ч.л. соди
1 ч.л. рисового або винного оцту
1/4 ч.л. каррі
1/4 ч.л. сухого часнику або асафетиди
жменю шпинату
1 помідор
1 маленький гриб
кокосова олія для смаження
будь-яку червону свіжий перець за смаком
сіль за смаком
Приготування
- З’єднуємо борошно, соду, спеції.
- Заливаємо водою, додаємо оцет. Нарізаємо тонко всі овочі. Вони можуть бути абсолютно будь-якими. Ви можете додати селеру, червоний перець або просто обмежитися петрушкою і кропом.
- Змащуємо рослинним маслом сковорідку і виливаємо невеликий ополоник складу.
- Обсмажуємо з двох сторін
Смачного!