Сьогодні в нашу скарбницю додається шикарний рецепт лимонно-малинового чізкейку. Пиріг дуже ніжний, просто тане у роті! Чізкейк підходить для сироїдів.
Лимонно-малиновий чізкейк без борошна – це смачно, корисно та красиво! До того ж, готується дуже просто.
Чи готові спробувати? Починаємо!
Вам знадобиться для основи
1 чашка (250 мл) мигдалю
4 ст. ложки вівсянки (або кокосової стружки) *
10 великих фініків
Для начинки
1 чашка сирого кешью
60 мл лимонного соку
4 ст. ложки сиропу агави, кокосового цукру чи меду
2 ст. ложки кокосової олії
1/2 ч. ложки ванільного екстракту
Для ягідної начинки
1/2 чашки малини*
2 ст. ложки сиропу агави, кокосового цукру чи меду
2 ст. ложки кокосової олії
Ягоди та горіхи для прикраси (за бажанням)
*за бажанням, малину можна замінити на заморожену смородину, а при алергії на глютен, вівсянку — на кокосову стружку.
Спосіб приготування
- Замочуємо кеш’ю на 2-3 години мінімум.
- Подрібнюємо мигдаль та вівсянку в блендері та додаємо фініки.
- Укладаємо тісто у форму.
- Зливаємо з кеш’ю воду і подрібнюємо разом із лимонним соком та ваніллю.
- Додаємо олію, сироп і прокручуємо до стану пюре. Це може зайняти чимало часу. Якщо у вас заморожена малина, необхідно трохи розморозити, інакше при змішуванні з кокосовою олією, олія може застигнути і згорнутися.
- З’єднуємо все для ягідної начинки і робимо із цього однорідне пюре.
- Заливаємо наш пиріг.
- Прикрашаємо ягодами та горіхами і ставимо в морозильну камеру до повного замерзання.
Пиріг готовий! Смачного!