На численні прохання нагадуємо рецепт Тарту зі сливами.
У 1983 році кулінар Маріан Буррос вперше опублікувала цей рецепт в газеті The New York Times. Легкий в приготуванні, прості інгредієнти та неперевершений смак вразили читачів, і впродовж шести років від редакції щороку вимагали передрукувати рецепт сливового тарту.
Отже, приготування.
Крок перший
Сливи або нектарини миємо, чистимо від кісточок, нарізаємо досить великими скибочками і відкладаємо на п’ять хвилин, поки замішуємо тісто.
Для тіста потрібно:
2 склянки житнього/будь-якого іншого вашого улюбленого борошна
1 склянка подрібненого кокосового або півсклянки звичайного білого цукру
150 г кокосової/вершкової олії
2 яйця
дрібка солітрохи розпушувача
стручок ванілі або на ваш вибір – трохи анісу, кардамону, кориці, мускатного горіха. Кожна з прянощів додасть тарту свій, ні з чим не порівнянний смак та аромат.
Приготування
- Замішуємо тісто і викладаємо його в роз’ємну або у будь-яку зручну форму для випікання. Попередньо її можна застелити пергаментним папером – він убереже тісто від підгоряння та прибере надлишки вологи та олії.
- Формуємо з тіста бортики та викладаємо зверху сливи, злегка вдавлюючи їх у тісто.
- Випікаємо тарт при температурі 200 градусів 20 хвилин, потім ще 20, зменшивши вогонь приблизно до 160 градусів. Тут, звичайно, стане в нагоді зубочистка для перевірки готовності пирога, адже час випікання залежить від намірів вашої духовки.
Перед подачею тарт зі сливами можна прикрасити збитими вершками та листям свіжої м’яти.
Смачного!