Ніжний молочний соус Бешамель дуже добре поєднується з сирами, овочевими, рибними стравами
Ингредієнти:
400 мл кокосового молока, розведеного до літра кип’яченою водою або 1 л звичайного молока
120 г вершкового масла
3 ст.л. борошна
1/2 ч.л. мускатного горіха меленого
Приготування:
- Розтоплюємо в каструльці вершкове масло, додаємо нього борошно, потім потроху, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудки, вливаємо молоко (я зазвичай помішують віночком для збивання).
- Додаємо мускатний горіх і постійно помішуючи варимо до загустіння соусу.
Я готую соус бешамель ще одним способом. Масло не беру взагалі.
- 900 мл молока ставлю кип’ятити, в решту 100 мл додаю 3 ст.л. муки і мускатний горіх, добре збиваю, щоб не було грудок.
- Коли основне молоко закипить, повільно вливаю в нього, активно помішуючи віночком, молоко з борошном.
- Даю загуснути і знімаю з вогню
- Соус готовий!
Бешамель прекрасно підходить до рибі, страв з варених / тушкованих / підсмажених овочів, рису, також він є невід’ємним інгредієнтом лазаньї.