Соус Бешамель — день французької кухні в Masale

Ніжний молочний соус Бешамель дуже добре поєднується з сирами, овочевими, рибними стравами

Ингредієнти:

400 мл кокосового молока, розведеного до літра кип’яченою водою або 1 л звичайного молока
120 г вершкового масла
3 ст.л. борошна
1/2 ч.л. мускатного горіха меленого

Приготування:
  • Розтоплюємо в каструльці вершкове масло, додаємо нього борошно, потім потроху, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудки, вливаємо молоко (я зазвичай помішують віночком для збивання).
  • Додаємо мускатний горіх і постійно помішуючи варимо до загустіння соусу.

Я готую соус бешамель ще одним способом. Масло не беру взагалі.

  1. 900 мл молока ставлю кип’ятити, в решту 100 мл додаю 3 ст.л. муки і мускатний горіх, добре збиваю, щоб не було грудок.
  2. Коли основне молоко закипить, повільно вливаю в нього, активно помішуючи віночком, молоко з борошном.
  3. Даю загуснути і знімаю з вогню
  4. Соус готовий!

Бешамель прекрасно підходить до рибі, страв з варених / тушкованих / підсмажених овочів, рису, також він є невід’ємним інгредієнтом лазаньї.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.