Сьогоднішній рецепт адресуємо, перш за все, тим нашим друзям, хто вже пробував нашу СОЛОДКУ ШОКОЛАДКУ КОВБАСКУ, потрапив під її чари і зацікавився традиційним “маминим” рецептом цього смаколика
Без сумніву, ви спокійно можете замінити всі жири і молочні продукти тваринного походження на їх рослинні аналоги, і результат буде таким же прекрасним!..
Єдине застереження: шоколадна маса при цьому виходить більш рідкою, і тому зберігати її слід в морозилці, нарізаючи безпосередньо перед подачею до столу.
Інгредієнти:
400-500 г пісочного печива *
1 стакан подрібнених волоських горіхів (хочете міксувати з мигдалем або фісташками – будь ласка!)
½ -1 склянка тростинного / кокосового / звичайного цукру
200-250 г вершкового масла – розтопити
3 ст.л. (з гіркою) какао-порошку від Masale **
6 ст.л. кип’яченого молока
100 г родзинок (попередньо залити його хвилин на 15 теплою кип’яченою водою)
1 яйце – за бажанням (на випадок, якщо раптом тісто вийде сипучим)
*Ми традиційно беремо печиво “До кави”. Можна і галетне, але повірте – це зовсім не одне і те ж.
**Реально не витрачайте гроші на інші сорти какао! У магазинах і на ринку складно знайти настільки ж прекрасне жирне і ароматне какао, як наше!
Приготування:
✔Печиво подрібнити, але не в крихту – інакше буде нецікаво. Ми просто ламаємо печиво руками на дрібні шматочки.
✔В миску до печива додаємо спочатку всі сухі інгредієнти: цукор, какао, горіхи. Змішуємо.
✔Зливаємо воду з родзинок і теж відправляємо його в миску
✔В останню чергу додаємо в шоколадну масу масло і молоко. Все ще раз ретельно перемішуємо.
✔Вологими руками (шоколадна маса може вийти досить вередливою) формуємо “ковбаски” потрібного вам розміру, загортаємо їх у фольгу і відправляємо в холодильник хоча б на пару годин.
✔Перед подачею шоколадної ковбаски можна для краси обваляти в цукровій пудрі або в подрібнених горіхах. А якщо подати її з листочками свіжої м’яти – буде взагалі бімба!
Смачного! І із задоволенням експериментуйте!