Друзі з Франції порекомендували рецепт ШОКОЛАДНО-КОКОСОВОГО ТОРТУ.
Смачно – вау!
Якщо вам подобаються рецепти з кокосом – саме те, що треба! Тож занотовуйте.
Для торта діаметром приблизно 20 см вам потрібно:
4 яйця
200 г тертих какао-бобів або чорного-пречорного шоколаду
120 г кокосового цукру* або іншого коричневого/білого
100 г кокосового/вершкового масла
50 г борошна
20 г кукурудзяного крохмалю
160 г кокосової стружки (ми взяли наше кокосове борошно – вийшло норм)
200 мл жирного кокосового молока або кокосових вершків
150 г згущеного молока
1 ч.л. розпушувача для тіста
*Кокосовий цукор від Масале необхідно заздалегідь потерти на тертушку, або краще перемолоти у блендері
Глазур:
100 г тертих какао-бобів або темного
шоколаду**
100 г кокосових або звичайних вершків
Кокосова стружка для краси
** Якщо використовуєте звичайну плитку шоколаду, то цукор у глазур вам не
потрібен. А от до тертих какао-бобів, мабуть-таки, краще додати зо дві столові
ложки цукру. А можна і не додавати, якщо ви поціновувач гіркого шоколаду
Приготування
Крок №1
У мисці змішайте кокосову стружку, кокосове молоко та згущене та відставте поки що вбік. Це буде наш кокосовий шар тіста.
За допомогою міксера чи блендера збийте яйця з цукром, допоки суміш не збільшиться в об’ємі в декілька разів. І теж нехай трошки почекають.
Крок №2
Терті какао-боби і масло розтопіть на паровій бані (мікрохвильова піч – теж ок, якщо ви нічого не маєте проти неї, звісно)
Додайте борошно, розпушувач і кукурудзяний крохмаль до шоколадної суміші і перемішайте.
Поступово влийте шоколадне тісто у збиті яйця, залишаючи міксер на маленькій швидкості
Крок №3
Покладіть на дно форми для випічки папір, попередньо вирізаний за діаметром форми, змастіть трошки олійкою
На дно форми викладіть спочатку кокосове тісто, трошки розрівняйте, зверху вилийте шоколадне тісто
Випікайте в духовці, розігрітій приблизно до 150°С від 50 до 55 хвилин.
Готовність перевірте таким чином: прикладіть зверху до шоколадного коржа кінчик ножа або ложку. Якщо тісто все ще липке і рідке – потримайте корж у духовці ще хвилин 5-10. Або ж можна як зазвичай тикнути у корж шпажку))
Вийміть корж та дайте йому охолонути.
Крок №4
Розтопіть терті какао-боби у мікрохвильовці та додайте до них вершки. Розмішуйте, допоки маса не стане однорідною та блискучою.
Полийте корж шоколадом з усіх боків та посипте його з боків кокосовою стружкою
Поставте готовий торт у холодильник.
Цікаво, що такий торт смакує по-іншому коли ви його подаєте одразу холодним, і коли він хвилин 20 постоїть у теплі – тоді він стає більш ніжним та пахущим. Але це вже – залежить від ваших примх))