Ви любите гранат і їсте його разом із корисними кісточками? Цей рецепт для вас! До того ж, він настільки простий, що приготування десерту займає мінімум часу.
Отже, на 12 кошиків вам знадобиться:
1 чашка тертих какао-бобів або чорного шоколаду, розтопленого на паровій бані з 1 ст.л. не рафінованої кокосової олії
1 великий гранат**
2 гілочки свіжого розмарину або м’ята для прикраси
*Якщо ви любите солодке і за рецептом використовуєте терті какао-боби, то рекомендуємо додати до них 2-4 столові ложки кокосового цукру або іншого підсолоджувача. Шанувальникам гіркого шоколаду цей пункт можна пропустити.
** Замість гранату зараз можна використовувати маленькі мандарини, заздалегідь карамелізовані або свіжі. Звичайно ж, у сезон полуниці, чорниці і що з ними у вас вийдуть чудові шоколадні кошики з іншими фруктами. Головне брати цупкі цілі ягоди, пюре в цьому випадку однозначно не підходить.
Приготування
- Гранат очистити, видалити гранатові кукіль (всю білу внутрішню шкірку)
- У міні-форму для кексиків закладаємо пергаментні міні-вкладиші
- У кожне відділення налити по 2 чайні ложки розтопленого шоколаду та розрівняти його за допомогою ложечки по дну форм
- Зверху на шоколад викласти гранатове насіння. Їх можна легенько вдавлювати у шоколад, але без фанатизму, звичайно, гранатинки нам потрібні цілими.
- Потім кожен кошик полити “сіточкою” розтопленим гірким шоколадом, що залишився.
- Помістити корзиночки в холодильник на 15 хвилин або більше, поки шоколад не застигне
- Вийняти їх з форм, зняти паперові вкладиші і викласти готові шоколадні кошики на душевне гарне блюдо.
- За бажанням страву можна прикрасити гілочками розмарину або м’яти.
Насолоджуватися!
Бажаємо вам солодкого життя і дякуємо автору оригінального рецепту: @cleanfoodcrush.