Рецепт сьогоднішньої страви може здатися незвичним, але зараз, салат з кіноа та зі свіжою зеленню – це хіт сезону.
Складові салату
- 190 г сирої крупи кіноа
- 360 мл води
- 1 ч.л. солі + ще щіпка
- 1 пучок листя капусти кале (можна сміливо замінити її міксом зелені або дрібним шпинатом *)
- сік 1 лимона
- 3 ст.л. кокосового масла класу Virgin (або оливкової)
- 1 зубчик часнику (розчавити ти порізати)
- 2 ст.л. яблучного оцту
- 2 ст.л. тахіні
- 1 маленька джикама (набагато легше купити звичайну маленьку чорну редьку і тонко порізати її соломкою)
- 150 г заморожених бобів едамаме (зеленого горошку)
- ½ маленької червоної цибулини, тонко порізаної соломкою
- 45 г мигдальних слайсів
- 60 г сушеної журавлини
Приготування
Крок №1
Підсмажити кіноа на гарячій сковороді без жиру, постійно помішуючи, приблизно пару хвилин.
Закип’ятіть воду, додавши в неї ½ чайної ложки солі, і в каструлі потрібного розміру залийте кіноа водою.
Доведіть кіноа до кипіння, потім накрийте каструлю кришкою і варіть кіноа на малому вогні хвилин 10-15, поки крупа не вбере всю рідину.
Зніміть кашу з вогню і дайте їй постояти під кришкою ще хвилин 10.
Крок №2
У великій мисці змішайте порізанк листя капусти кале з 1 ст.л. лимонного соку і 1 ст.л. розтопленого кокосового масла.
Найкраще це робити руками, немовби легко “масажуючи” зелень, втираючи в капусту заправку. При цьому листя капусти пом’якшають, помітно зменшившись в обсязі.
Додайте до капусти часник, все знову перемішайте і відставте в бік.
- Якщо ви використовуєте в салат шпинат або мікс зелені, зайвих рухів тіла робити не варто – просто “одружіть” зеленушку з заправкою і часником.
Крок №3
У маленькій мисці змішайте заправку: 1 ст.л. лимонного соку, 2 ст.л. розтопленого кокосового масла, ½ ч.л. солі, яблучний оцет і тахіні.
Крок №4
У гарній мисці акуратно з’єднайте кіноа з іншими інгредієнтами і заправте салат соусом.
Подають салат холодним або теплим.
Смачного!