Сьогодні за допомогою рецепту Пряного сливового тарта на кокосовій олії рятуватимемо сливи. Ну, а що робити, якщо на дачі вродили чи акція на них у магазині через дорогу? І слив вам знадобиться багато!.. Найкраще брати щільні трохи недозрілі плоди, але, як показала практика, для пирога зійде будь-який формат фруктів. До речі, другий тарт, що не потрапив у кадр, був із зелених нектаринів, і це теж – бімба!
Сливи миємо, чистимо від кісточок, нарізаємо досить великими скибочками і відкладаємо на п’ять хвилин, поки замішуємо тісто.
Для тіста потрібно:
2 склянки житнього (або будь-якого іншого вашого улюбленого) борошна
1 склянка звичайного або подрібненого кокосового цукру
150 г кокосової олії
2 яйця
дрібка солі
трохи розпушувача
стручок ванілі або на ваш вибір – трохи анісу, кардамону, кориці, мускатного горіха. Кожна з прянощів додасть тарту свій, ні з чим не порівнянний смак та аромат.
Приготування
- Замішуємо тісто і викладаємо його в роз.ємну або у будь-яку зручну форму для випікання. Попередньо її можна застелити пергаментним папером – він убереже тісто від підгоряння та прибере надлишки вологи та олії.
- Формуємо з тіста бортики по висоті форми та викладаємо зверху сливи, злегка вдавлюючи їх у тісто. Дуже гарно виходить!
- Випікаємо тарт при температурі 200 градусів 20 хвилин, потім ще 20, зменшивши вогонь приблизно до 160 градусів. Тут, звичайно, стане в нагоді зубочистка для перевірки готовності пирога, адже час випікання залежить від характеру вашої духовки.
- Перед подачею сливовий тарт можна прикрасити збитими вершками та листям свіжої м’яти.
СМАЧНОГО!