Готуємо сьогодні соус зі сливам та прянощами!
- 1 кг сливок
- 3-4 ст.л. соєвого соусу
- 3-4 ст.л. устричного соусу – за бажанням
- 3-4 ложки оливкової олії
- пару зубочків часнику – роздавити
- невеличкий корінець імбиру (теж подрібнити) або 1 ч.л. молотого імбиру
- один маленький подрібнений гострий перчик, або трошки молотого каєнського перцю
Приготування
Зі слив вийняти кісточки та розділити плоди на половинки.
Змішати олію, соуси, часник та прянощі (з прянощами, наразі, грайтеся як бажаєте – обирайте за власним смаком, тільки не використовуйте їх у великій кількості).
Перемішати сливи з маринадом, дати їм постояти хвилин з 20.
Викласти сливи на дечко зрізами догори.
Відправити сливи у духовку, розігріту градусів до 180-200.
Випікати допоки сливи не пустять сік та повністю не розм’якнуть.
Дати соусу охолонути, налити в скляну банку.
Такий соус може стояти у холодильнику тижнів зо два – стане ще смачніший., як і ваші з ним овочі на грилі, риба чи м’ясо.
Приємного апетиту!