Намасте, наші неймовірні!
Поки є світло та інтернет – відповідаємо на актуальне питання стосовно товарів MASALE.
У нас насправді ще жодного разу не скисало і не пліснявіло сухе кокосове молоко та олія. Через свій унікальний хімічний склад більшість кокосових продуктів є природними консервантами, тож добре почуваються при кімнатній температурі до двох і більше років. А от якщо ви поставите сухе кокосове молоко або олію в холодильник і будете використовувати лише час від часу – можна приготуватись до неприємностей
Вологе середовище та різкі зміни температур як раз і сприяють появі неприємного запаху, зміні кольору та плісняві у кокосових продуктах. І це також головна причина, чому не варто тримати натуральну кокосову олію у ванній кімнаті – інакше доведеться розпрощатися з нею задовго до кінцевого терміну придатності.
Єдине виключення стосовно зберігання у холодильнику, то кокосове молоко або вершки у жерстяних банках. Бляшані упаковки мають властивість окислюватися, що негативно впливає на смак і збереження кокосового молока. Тобто, якщо ви придбали кокосове молоко (або будь-який інший продукт) в жерстяній банці і не використали усе одразу – перелийте рідину в скляну ємність. Таке молоко зберігається в холодильнику не більше 3 діб.
Ну, а чисті бляшанки потрапили у топчик для виготовлення окопних свічок. Їх постійно не вистачає так само, як і парафіну.
Терміни придатності кожного з кокосових продуктів МАСАЛЕ та особливості їх зберіганна можна подивитися у відповідному розділі