Маркування кокосової олії: органічна, домашня, натуральна

Третя, заключна, стаття з інформацією про маркування кокосової олії, і ми говоримо сьогодні про:

ORGANIC COCONUT OIL — ОРГАНІЧНА КОКОСОВА ОЛІЯ
NATURAL COCONUT OIL — НАТУРАЛЬНА КОКОСОВА ОЛІЯ
HOMEMADE / TRADITIONAL / VILLAGE OIL — ВИГОТОВЛЕНА У ДОМАШНІХ УМОВАХ / ТРАДИЦІЙНА/ “СЕЛЯНСЬКА” ОЛІЯ
FRACTIONATED COCONUT OIL — ФРАКЦІОНОВАНА КОКОСОВА ОЛІЯ
HYDROGENATED COCONUT OIL — КОКОСОВА ОЛІЯ ГІДРОГЕНІЗОВАНА

ORGANIC COCONUT OIL — ОРГАНІЧНА КОКОСОВА ОЛІЯ

У звичайній практиці кокосове господарство є “природно” органічним. Кокоси відрізняються від інших культур, тим що залежать від промислового землеробства з інтенсивним виробництвом і тотальним використанням хімічних добрив, пестицидів і гербіцидів. У кокосової культурі домінують невеликі ферми — в середньому по 3 гектари на одного фермера. Результатом цієї відмінності є незначна кількість фермерів, які використовують хімічні добрива.

Агентства, що видають сертифікати і привласнюють олії класифікацію “органічної”, не дуже добре розрізняють, чи виготовлена олія з копри або з молока, якого ступіня вона очищення або як саме віджата. До того ж вони дозволяють використовувати розчинники, відповідно до правил сертифікації.

По суті, органічна кокосова олія сертифікована, якщо вона виготовлена відповідно до інструкцій, встановленими організаціями сертифікації. Олія може бути виготовлена з копри і очищена за умови, що використані розчинники, добрива та пестициди мають органічне походження і схвалені організацією, що проводить сертифікацію.

органічна кокосова олія
ПРИМІТКА

“Органічну” кокосову олію часто позиціонують як “натуральну”, тоді як насправді переважна більшість “органічного” кокосового масла виготовлено на основі сухої копри і у цьому випадку не буде кваліфікуватися “натуральною олією” в країнах, які вирощують кокосові горіхи.

NATURAL COCONUT OIL — НАТУРАЛЬНА КОКОСОВА ОЛІЯ

Для “натуральної” кокосової олії не існує міжнародного стандарту. Цей термін не використовується в торгівлі. На Заході олія з копри є єдиним широковідомим кокосовим маслом, тому, наприклад, в Америці використовують визначення “натуральне кокосове масло” для опису негідрогенізірованного або нефракціонованого масла.

Для виробників термін “натуральні” найчастіше означає рафіновану кокосову олію з копри (RBD). Вимогливі споживачі і цінителі віддають перевагу більш жорсткому визначенню “натуральної” олії і використовують його для позначення кокосової олії, яка зазнала мінімальної обробки. Це більш сумісно з термінологією, яка використовується в країнах, які вирощують кокосові горіхи, де “натуральна кокосова олія” конкретно відноситься до кокосового масла, в якому вихідним матеріалом є свіже кокосове молоко або свіжа висушена м’якоть кокоса.

HOMEMADE / TRADITIONAL / VILLAGE OIL — ВИГОТОВЛЕНА У ДОМАШНІХ УМОВАХ / ТРАДИЦІЙНА/ “СЕЛЯНСЬКА” ОЛІЯ

Традиційне кокосове масло отримують шляхом кип’ятіння кокосового молока, випаровуючи воду. В результаті чого маємо тверде натуральне масло, насичене протеїнами — білками. Крім того, щоб зменшити процес нагріву/кипіння, що руйнують всі корисні властивості кокоса, це масло також може бути отримано шляхом бродіння кокосового молока приблизно протягом двох днів. Отримані масла нагріваються, щоб видалити залишковий вміст вологи.

Це “домашнє” кокосове масло в країнах, де ростуть кокосові горіхи. Воно може бути виготовлене у вашій власній кухні, якщо у вас є можливість купити кокоси. Масло володіє дуже сильним смаком і ароматом кокоса, і має жовтуватий колір. Якість масло залежить від того, яким способом воно виготовлено. Найчастіше така олія виготовляється в малій кількості і її продаж не виходить далеко за територію кокосових плантацій. Масла подібної класифікації корисні для негайного споживання, тому що технологічний процес і, власне, сама олія непридатні для експорту, враховуючи дуже короткий термін зберігання масла і його суперечливу якість. З ростом тенденції експорту кокосового масла, цей традиційний метод був адаптований шляхом об’єднання його з іншими методами отримання і обробки олій.

FRACTIONATED COCONUT OIL — ФРАКЦІОНОВАНА КОКОСОВА ОЛІЯ

Фракціонування — поступове контрольоване охолоджування масел і жирів без застосування хімічної модифікації, що дозволяє кристалізуватися твердому жиру у складі олії.

Фракціонування кокосової олії здійснюється за допомогою градуйованих температур (поступове цілеспрямоване зниження або підвищення температурного режиму) для відділення тригліцеридів (дивіться примітку нижче) у складі олії під впливом пікових температур кипіння і охолодження

В процесі фракціонування отримують два компонента — твердий кокосовий стеарин і рідку кокосову олію. Масла, витягнуті таким способом, використовуються в харчовій промисловості. У косметичної і фармацевтичної промисловості фракціоноване кокосове масло часто відноситься до середніх ефірів або до так званих ефірних кокосових жирних кислот.

ПРИМІТКА

Фракціоноване кокосове масло отримують шляхом гідролізу сирого або очищеного кокосового масла для відділення гліцерину і жирних кислот. Кокосові жирні кислоти крісталізірують/дисцилюють далі для конкретного застосування, а потім повторно естерифікують до рівня тригліцеридів.
Щоб припинити нагромадження непотрібних розумних слів, можна сказати, що уся ця науково-технічна маячня спрямована на витяг з вихідного продукту (у нашому випадку з м’якоті кокоса) корисних речовин, пов’язаних з ліпідним обміном, і є основним джерелом живлення клітин людського організму .

Тригліцериди є найголовнішим джерелом енергії для клітин. Насіння рослин, печінку і жирові тканини містять в собі тригліцериди, які є необхідною складовою частиною їжі людини. Надходження тригліцеридів в організм людини відбувається разом з їжею, далі вони синтезуються в жировій тканині, потім печінці і в кишківнику. Рівень тригліцеридів в крові у людини безпосередньо залежить від віку. Для діагностики атеросклерозу, а також багатьох інших захворювань, використовують аналіз тригліцеридів, але його показники, мабуть, залишимо іншим фахівцям.

HYDROGENATED COCONUT OIL — КОКОСОВА ОЛІЯ ГІДРОГЕНІЗОВАНА

Гідрогінезірована кокосова олія — тверда рафінована олія з міцнішою текстурою і стійка до високих температур для її використання у кондитерських виробах. Гідрогенізація, як правило, здійснюється під високим тиском, високою температурою з додаванням нікелевого каталізатора, молекул водню і подальшою переробкою. Таке масло більше стійке до окислення і має високу температуру плавлення в порівнянні з натуральними маслами.

Інші назви гідрогінізованної кокосової олії “Coconut 96”, “Coconut 101” та ін. Подібне масло є модифікованим продуктом, і, на наш погляд, його вживання в їжу або в косметичних цілях небезпечно.

VIRGIN OIL DE COCO-CREME

Буквально: virgin-масло, витягнуте з кокосового молока.

Сировиною для виробництва цієї олії вляется свіже кокосове молоко, вичавлене з високоякісної свіжої м’якоті кокосу (не просто з копри, і не з простої свіжої серцевини кокосового горіха). Отримання масла подібної якості досягається за допомогою “інноваційного процесу мокрого подрібнення кокоса”, при якому застосовується холодний віджим для отримання олійної емульсії і центрифугування для відділення масла від вмісту води. На жодній стадії у всьому процесі (від віджиму до очищення) не використовується теплова або хімічна обробки. Virgin Oil de Coco-Crème® є товарним знаком, що належить Quality First International Inc. Це прорив в промисловості олій. Як сам процес обробки, так і отримане масло чисті і натуральні, можуть використовуватися у якості лікувального харчування і застосовуватися в біофармацевтиці. Це найкраща кокосова олія в світі на даний момент.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.