Нутрацевтична, функціональна або збагачена їжа не тільки доповнює дієту, але й сприяє розвитку імунітету та запобіганню захворювань. Тому, крім харчування, продукти розглядають і за їх медичними перевагами. Особистому здоров’ю та дієті сьогодні приділяється велика увага. Високим попитом користуються продукти харчування, які є здоровими, безпечними та простими у використанні. Кокосовий цукор або Джеггері (нерафінований цукор) є одним із них.
Кокосовий цукор визнаний нутрицевтиком завдяки наявності різноманітних незамінних амінокислот, антиоксидантів, фенолів, мінералів, таких як кальцій, фосфор, залізо та вітаміни. Хімічний склад кокосового цукру сильно варіюється через відмінності в сортах кокосових пальм, кліматичних умовах, використанні різних хімічних речовин і рослинних освітлювачів, методології переробки джеггеру в різних країнах чи то навіть на сусідніх кокосових фермах.
Джеггер є кращим природним джерелом корисних для здоров’я поживних речовин, тому його і рекомендують використовувати як більш здоровий дієтичний замінник білого цукру. Кокосовий цукор не тільки дає енергію, але також допомагає уникнути ревматичних захворювань, слабкості, розслаблення м’язів, нервів і кровоносних судин, він регулює кров’яний тиск і зменшує накопичення рідини в організмі, а також підвищує рівень гемоглобіну. Згідно з Аюрведою, шматочок кокосовогу цукру корисно розсмоктати при інфекціях горла та легенів.
Такий цукор є травним стимулятором, який сприяє поліпшенню травлення та апетиту. Багато натуропатів радять вживати трошки джеггеру після їжі, щоб допомогти травленню. Це давня поширена практика серед людей в Індії та країнах Середземномор’я, які відчувають тяжкість у животі після прийому їжі. Перетворення джеггера в оцтову кислоту в шлунку покращує ферментативну активність черевної порожнини, що покращує травлення та апетит.
Кокосовий цукор – суперфуд, який можна вживати окремо або в поєднанні з іншими корисними продуктами. Цей натуральний здоровий підсолоджувач має величезний потенціал для поєднання з рядом інших природних продуктів, що покращують здоров’я.