Сьогодні відповідаємо на одне з найбільш поширених питань: в чому відмінність представленої в Masale індійської кокосової олії від її цейлонського побратима?
Для початку назвемо їх загальні риси
Обидві олії:
- харчові, і при цьому є прекрасним природним косметичним засобом
- органічні – тобто в процесі росту пальми, дозрівання та збору кокосів і до моменту розливу олії в банки не використовувалися будь-які хімічні препарати
- першого холодного віджиму
- очищені шляхом фільтрації, а не рафінування
- сертифіковані
А тепер нюанси.
Наші давні керальські партнери віджимають своє кокосове масло на фермі традиційним механічним способом з підсушеної м’якоті кокоса. У результаті олія виходить дуже ароматна, і в застиглому вигляді по консистенції досить щільна. З цієї причини його більше люблять шанувальники насиченого, яскравого аромату кокоса і наші клієнти з масажних і СПА салонів.
Відкрив баночку – і пропав!
Виробник кокосової олії преміум класу Virgin Organic на Шрі-Ланці використовує більш дорогу технологію виробництва олії – спеціалізовану центрифугу, яка дозволяє виготовляти масло з тільки що зібраних горіхів, зберігаючи при цьому більше природних корисних речовин і вологість свіжого кокоса.
І тому при відкритті баночки з маслом Virgin Organic ви втратите свідомість 😉 двічі:
– перший раз, коли відчуваєте тонкий аромат кокоса
– і другий – коли пробуєте на смак ніжний вершковий кокосовий продукт.
У косметичних цілях цейлонську олію теж вельми успішно використовують наші постійні клієнтки, при цьому незмінно відзначаючи: «Я гідна усього найкращого!»
Отже, в будь-якому випадку, яку б з двох кокосових олій від Masale ви не вибрали – отримуєте відмінний високоякісний продукт. Смачний, ароматний, універсальний в плані його використання і, безумовно – корисний!
І наостанок відповідь на важливе питання: чому ми розливаємо частину кокосового масла в Україні.
Чесно відповідаємо: якби ви бачили, в якому вигляді приходили перші поставки кокосового масла, розлитого на Кералах, ви б не задавали це питання. У цьому плані нас найкраще розуміють ті, хто особисто знайомий з відношенням індійців до впорядкованості та акуратності. Скажімо так, найбільш повно їх позицію відображає фраза «І так проканає!»
Після приймання товару ми ставали схожі на промаслених шахтарів, оскільки керальці примудрялися залити олією більшу частину банок до абсолютно непрезентабельний стану. І в черговий раз, відправляючи назад чи не половину вантажу з причини повної його непридатності, втративши на цьому час і гроші, ми вирішили закуповувати індійське масло в тарі, яка не потребує від індійців снайперської точності розливу.
Плюс до цього, згадайте себе, коли ви купуєте і відправляєте поштою будь-який крихкий товар. Скільки разів ви подумаєте: «А чи доїде він до мене у цілості?» А тепер уявіть, що по спокійному морю і в шторм до вас через половину світу пливе п’ять тонн дорогих тендітних баночок. Потім баржу (по відчуттях – чисто на слух) швартують у закутку порту Одеси, після цього ви спостерігаєте, як контейнер з вашими баночками ширяє над землею, розгойдуючись на тросах під час розвантаження. А ще ж попереду звичний карантин, відбір проб, жорстка перевірка митниці та інших служб, та плюс вантажівка до Києва і повторна вивантаження олії вже в наші нетерплячі тремтячі руки.
Думаємо, зрозуміло, чому до моменту відвантаження кокосового масла на склад ми активно практикуємо медитацію, заспокійливі препарати і вино;)
На щастя за 12 років співпраці наші фермери багато в чому просунулися, але нам все ще набагато спокійніше, коли розливом масла займаються перед нашими очима, і ми можемо особисто перевірити кожну баночку.
Сподіваємося, ми відповіли на ваші запитання. А де можна придбати нашу красу, ви вже в курсі.
Будьмо здорові!