Ми додаємо стравам зміст!
  • Пн-Пт: 10:00 - 20:00
  • Суб: 10:00 - 18:00
  • Нд: вихідний
Ми додаємо стравам зміст!

Хто винен у безпідставних звинуваченнях на адресу кокосової олії?

Одним з головних підозрюваних у “цькуванні” кокосової олії і поширенні непідтверджених чуток на тему її небезпеки для здоров’я вважається Американська асоціація виробників соєвих бобів.

“Війна з тропічними оліями” почалася у 1980-х роках на території США, коли підживлені соєвою промисловістю заголовки новин разом кричали, що кокосова олія, яка складається з ненасичених жирів, є небезпечною. Результат не змусив себе довго чекати. Всі, від американських конгломератів виробників продуктів харчування до кухарів місцевих ресторанів і пекарень, перейшли на гідрогенізовану соєву олію. Пізніше інформація про “кокосову отруту” жодного разу не підтвердилася, а з кожним новим дослідженням, навпаки, соєві продукти виглядали все менш привабливими і здоровими для екології і організму людей, що згодом і призвело до падіння рейтингу їхньої популярності. Однак зерно брехні потрапило на благодатний ґрунт.

У 1994 році “Центр науки в інтересах суспільства” виніс попередження про те, що попкорн у кінотеатрах “небезпечно перенасичений кокосовим маслом”, в своїх категоричних судженнях переплутавши насичені жиром в процесі приготування продукти і продукти, повні ненасичених жирів. На той момент вчені намагалися донести інформацію по неправильному трактуванні поняття “насичених і ненасичених жирів”, “поганому” і “хорошому” холестерин, але паніка — річ заразна, до того ж більшість людей вважають за краще вірити на слово ЗМІ, замість того, щоб заглибитися у вивчення джерела інформації та перевірити її на правдивість.

Багато досвідчених в медицині і науці людей, в числі яких кардіохірурги та дослідники хвороби Альцгеймера, в кінці кінців, стали на захист кокосової масла хоча б заради того, щоб зменшити паніку, що виникла після “попкорну, який потонув в олії кінотеатру”. У процесі розслідування справи передчасно померлого попкорну, серед іншого з’ясувалося, що більшість досліджень кокосової олії проводились з використанням частково гидрогенізованого кокосового масла, яке було хімічно оброблено і має зовсім інший вплив на наше здоров’я, ніж органічне кокосове масло холодного віджиму. Тут би подати в суд на кінотеатри, що в цілях економії закуповують небезпечний для здоров’я продукт низької якості, але справи швидко зам’яли.

І донині у кокосового масла є свої скептики, хейтер і фанати, і ставлення до нього коливається від ненависті до любові, проте після тисячоліть використання цей натуральний продукт все ще по праву вважається “аптекою в банці”.

Вживати його чи ні — ваше право і ваш вибір. Ось тільки при покупці кокосової олії звертайте, будь ласка, увагу на склад товару, віддаючи перевагу органічним, без домішок і добавок, підтвердженим сертифікатами якості олій, щоб уберегтися від небезпечних підробок і не нарікати на чарівний кокосовий горіх!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

мелена куркума

Цікаві факти про куркуму

Хоча куркума відома своєю користю для здоров’я та різноманіттям використання, вона також може бути предметом деяких цікавих і кумедних фактів. Куркума забарвлює

ореховый десерт

Веганський лимонно-малиновий чізкейк без борошна

Сьогодні в нашу скарбницю додається шикарний рецепт лимонно-малинового чізкейку. Пиріг дуже ніжний, просто тане у роті! Чізкейк підходить для сироїдів. Лимонно-малиновий чізкейк

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

Залиште свої
контакти

і ми Вам зателефонуємо