Готуємо вдома справжній чорний домашній шоколад – корисний та смачний суперфуд!
Вам знадобиться:
50 г какао-масла
100 г тертих какао-бобів
3 ст.л. кокосового цукру або меду
¼ ч.л. меленої кориці або будь-якої вашої улюбленої спеції (кардамон, імбир, ваніль тощо)
Для пікантності можна додати у шоколад тріііішечки гострого каєнського меленого перчику чи рому, але це вже точно не дитячий варіант десерту.
Приготування:
✔Розтопіть на паровій бані масло какао та терті какао-боби. Постійно помішуйте суміш.
✔Додайте цукор, прянощі, і знову добре перемішайте масу до однорідності, доки цукор не розтане
✔Вилийте суміш в невеличкі силіконові або паперові форми для кексів (або просто викладіть шоколадну масу тонким шаром на лист з силікону, а згодом поріжте чи поламайте, як заманеться), додайте начинки.
❄Поставте майбутні смаколики у холодильник до повного охолодження (на годинку або на усю ніч).
Смачного!