Пропонуємо спробувати рецепт фінікової карамелі на кокосовій олії — оригінальний топінг до будь-якої страви.
Рецепт можливий в солодкому і солоному варіанті.
Інгредієнти:
25 фініків без кісточки
2 ст.л. меду
тахіні 1/4 склянки (або будь-яка інша горіхова паста)
1/4 склянки арахісового масла (або будь-якого горіхового масла)
1/3 склянки розтопленої кокосової олії
1/4 ч.л. морської солі
2 столові ложки води
Спосіб приготування:
- Залиште фініки на 10-15 хвилин у гарячій воді.
- Зніміть шкірку (вийде більш гладенька карамель).
- Закиньте фініки в потужний блендер або кухонний комбайн разом з іншими інгредієнтами. Змішайте до отримання однорідної маси.
- Зберігати в банку в холодильнику.
Смачного!