Сьогодні вихідний, тож готуємо солодощі – ДОМАШНІ ФЕРРЕРО РОШЕ!
Горіхова основа Ферреро Роше:
100-120 г фундуку + 14 цілих горіхів відкладіть окремо
60 г арахісового масла або будь-якої горіхової пасти
2 ст.л. какао-порошку
1 1/2 ч.л. ванільного екстракту – за бажанням
1 ст.л. кокосової олії – розтопити
2 ст.л. кленового сиропу або іншого вашого улюбленого підсолоджувача
щіпка морської солі
Шоколадна помадка:
75-100 г тертих какао-бобів або плитка чорного шоколаду
1 ч.л. кокосової олії
2-3 ст.л. лісових горіхів – подрібнити
цукор за бажанням
Приготування:
- У блендері протягом декількох секунд подрібніть фундук, але не до вигляду борошна.
- Додайте всі інші інгредієнти основи для домашніх Ferrero Roche і змішайте все до однорідності. Суміш повинна триматися разом і бути злегка липкою.
- Із розрахунку – приблизно 1 чайна ложка шоколадно-горіхової суміші на цукерку сформуйте руками 12-14 кульок, у середину яких покладіть цілий фундук
- Викладіть усі кульки на тарілку та поставте у холодильник.
- Тим часом на паровій бані розтопіть терті какао-боби, кокосову олію та за бажанням додайте цукор. До розтопленого шоколаду додайте подрібнені лісові горіхи, ретельно все перемішайте.
- Дістаньте майже готові цукерки з холодильника та повністю занурте кожну кульку у шоколадну помадку. Потім покладіть їх назад на тарілку, а тарілку трохи згодом знову сховайте у холодильник або морозильну камеру хвилин на 30 мінімум.
- Насолоджуйтесь!