- А чи знаєте ви, що какао містить хімічну речовину під назвою фенілетиламін, яку виробляє наш мозок, коли ми закохуємось
- Хімічний склад какао-продуктів зменшує рівень стресу і тривоги. Не просто так за минулий рік багато українців відчули на собі притягальну силу солодощів.
- Всупереч поширеній думці, якісний чорний (!) шоколад насправді не викликає акне. Поліфеноли у какао допомагають боротися зі стресом оксидативного типу, запобігають пошкодженню клітин, і є природним профілактичним засобом передчасному старінню шкіри. А ще какао захищає шкіру від шкідливого впливу УФ-випромінювання. Тож не соромтеся насолоджуватися улюбленими шоколадними ласощами, не турбуючись, що ваша шкіра зробить вам неприємний сюрприз.
- Згідно з дослідженням, проведеним Кембриджським університетом, шоколад може бути більш ефективним у полегшенні кашлю, ніж традиційні ліки від кашлю. Отже, наступного разу під час застуди спробуйте потягнутися до плитки шоколаду замість сиропу від кашлю.
- Температура плавлення какао-масла трохи нижче температури людського тіла, тому звичайний шоколад так легко тане в роті.
- Перша плитка шоколаду була зроблена в Британії у 1847 році Джозефом Фраєм, а найбільша в світі шоколадка важила 5 566 кг.
- Швейцарці відомі своїм шоколадом, але чи знаєте ви, що насправді вони їдять більше шоколаду на душу населення, ніж будь-яка інша країна світу? Насправді середній швейцарець з’їдає близько 10 кг шоколаду на рік. Щось нам підказує: то не рекорд
- Найдорожчий у світі шоколадний батончик був створений британським шоколатьє у 2001 році і проданий за ціною 687 доларів за батончик. Його виготовили з рідкісного сорту какао-бобів “Porcelana”, який відомий своїм ніжним смаком і високою ціною.Як-то кажуть: “Неважко відмовитися від шоколадки. Важко з’їсти усього один шматочок”
Однак важливо пам’ятати, що шоколад містить велику кількість цукру та калорій, тому не слід перевищувати денну норму споживання (не більше 50 г какао-продуктів на добу) та вживати його з розумінням.