Чорний шоколад: зміцнюємо імунітет

Чорний шоколад: їсти чи не їсти, ось в чому питання?!

Ось кілька корисних властивостей цього Суперфуду

ДЛЯ НАСТРОЮ
Какао-боби покращують настрій і створюють відчуття щастя, завдяки серотоніну, фенілетиламін і дофаміну.

ДЛЯ М’ЯЗІВ
Флавоноли в шоколаді насичують м’язи киснем. Це підсилює витривалість і прискорює відновлення після фізичних навантажень.

ДЛЯ СЕРЦЯ І СУДИН
Регулярне вживання темного шоколаду знижує ризик серцевих захворювань майже на 50%, а ймовірність утворення в артеріях кальцинованих бляшок – на 30%.

Шоколад дозволяє природним шляхом знизити рівень холестерину і позбавитися від підвищення артеріального тиску. Продукт перешкоджає розвитку інсульту, аритмії, фібриляції передсердь і серцевої недостатності.

ДЛЯ ПІДШЛУНКОВОЇ ЗАЛОЗИ
Незважаючи на те, що шоколад відноситься до категорії солодощів, він здатний запобігти діабету. Відбувається це завдяки антиоксидантам в складі шоколаду. АЛЕ якщо він справжній – чорний та без шкідливих домішок.

ДЛЯ МОЗКУ І НЕРВІВ

  • Шоколад позитивно впливає на роботу головного мозку. Флавоноли в шоколаді покращують його кровотік, нормалізують розумову функцію, зміцнюють пам’ять і знижують ризик розвитку захворювань головного мозку, особливо у літніх людей.
  • Завдяки антиоксидантам, шоколад відновлює нейросудинне зв’язок в певних областях мозку. Це знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера.
  • Шоколад допомагає справлятися зі стресом, позбавляє тривоги, неспокою і болю. А кофеїн і теобромін підвищують рівень розумової активності.
  • Шоколад – джерело серотоніну і триптофану, натуральних антидепресантів.

ДЛЯ ОЧЕЙ
Какао-боби багаті флаванолами, які покращують зір і здоров’я очей. Шоколад може зменшити симптоми глаукоми і катаракти, викликані діабетом.

ДЛЯ ЛЕГЕНІВ
Темний шоколад заспокоїть кашель.

ДЛЯ ШКТ
Шоколад знімає запалення в кишечнику і допомагає в розмноженні корисних бактерій. Він гальмує розвиток синдрому роздратованого кишечника і покращує травлення.

Людям з цирозом печінки шоколад принесе користь. Він зупиняє її збільшення.

ДЛЯ ШКІРИ
Багатий флавонолами шоколад захищає шкіру. Він запобігає негативному впливу сонячних променів. Завдяки шоколаду шкіра втрачає менше вологи, скорочується ризик розвитку раку шкіри і сповільнюється старіння.

ДЛЯ ІМУНІТЕТУ
Шоколад знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера, раку і хвороб серця. Чорний шоколад усуває причину хронічних дегенеративних захворювань.

Шоколад робить імунну систему сильніше і витриваліше, тобто, допомагаючи боротися з вірусами і хворобами.

Підсумовуючи, вживання какао-продуктів або темного шоколаду тричі на тиждень грамів по 30-40 – це справжні природні смачні ліки від багатьох хвороб.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.