Асафетида з давніх-давен вважається лікарським засобом. Це одна з найсильніших антимікробних, бактерицидних і глистогінних рослин, яка знищує бактерії, грип та інші види вірусів. Регулярне використання невеликої кількості асафетиди в їжу допоможе зміцнити імунітет і повернути життєві сили.
- Асафетида – потужний стимулятор травлення. Пряність підвищує апетит, допомагає власникам слабкого і хворого шлунка перетравлювати їжу, допомагає від нетравлення при переїданні.
- Сприяє видаленню скупчень їжі з шлунково-кишкового тракту, покращує кишкову мікрофлору, сприяє запобіганню метеоризму, усуває спазми і болі, виводить токсини.
- Пряність тонізує весь організм, підвищуючи розумову і фізичну активність. Дуже добре прогріває організм.
- Використовується для лікування мігрені, заспокоює нервову систему.
- Використання асафетиди в їжу відновлює гормональні функції надниркових залоз, статевих залоз.
- Лікує пародонтоз, поліартрит, радикуліт і остеохондроз. Для лікування пародонтозу змішайте асафетиду з теплим топленим маслом ДХІ і нанесіть на ясна, але тільки не перед роботою – специфічний сильний запах прянощі навряд чи припаде до душі вашим співробітникам.
- При артритах і радикуліті зовнішньо можна прикладати пасту з асафетиди, змішану з топленим маслом гхі.
Щоб вщух зубний біль, розчиніть щіпку асафетиди в 1/2 чайній ложці лимонного соку, трохи нагрійте і прикладіть змочений в цьому розчині тампон до хворого зуба.
При ангіні і болях в горлі слід змішати щіпку асафетиди і 1/2 чайної ложки куркуми зі склянкою теплої води і полоскати цим розчином горло. Антисептичні та анальгізірующее властивості цих спецій допоможуть швидкому одужанню.