Нарешті прийшла черга випробувати рецепт АПЕЛЬСИНОВО-ШОКОЛАДНОГО ВЕГАНСЬКОГО ТАРТУ
- тільки рослинні інгредієнти
- без глютену та лактози
Що знадобиться для основи
2 склянки кокосового або мигдального борошна
1/4 склянки розтопленої кокосової олії
3 ст.л. кокосового цукру
1/2 ч.л. гімалайської рожевої солі
1/4 склянки води
Для начинки
1 1/2 склянки кокосового молока або вершків
1 ст. л. кокосової олії
350 г тертих какао-бобів (взяли польські – вони нам сьогодні наче більш смачні)
1/2 ч.л. гімалайської рожевої солі
1 ваніль або 1 ч.л. екстракту ванілі
1 ст.л. апельсинової цедри
1-2 ст.л. кокосового цукру або будь-якого іншого підсолоджувача
І за бажанням для прикрас
Цедра апельсина
Нарізані апельсини
Гранатові зерна
Крок №1: Основа тарту
- Змішайте до однорідності усі інгредієнти для коржа у мисці
- Викладіть тісто у застелену пергаментним папером форму – бажано з дном, що виймається
- Рівномірно розподіліть тісто по дну та бортикам, притиснувши по краях
- Проколіть виделкою кілька отворів у центрі коржа
- Випікати корж приблизно 15 хв при 250°C
- Обережно вийміть основу тарту та нехай трошки відпочине
Крок №2: Начинка
- Нагрійте кокосове молоко в каструлі
- Зменшіть вогонь до мінімуму і додайте кокосову олію, подрібнені терті какао-боби, цукор, насіння ваніль, апельсинову цедру, сіль
- Помішуйте, поки начинка не стане однорідною
Крок №3: Фінальний
- Покладіть основу тарту на гарну таріль
- Повільно вилийте начинку в корж, розрівняйте її
- Обережно перемістіть торт в холодильник і залиште мінімум на 5 годин для застигання
Смачного!
Та одягайтеся сьогодні тепленько!