Не знаємо, чи знайомий хтось із друзів “Масале” з фільмом “Принцеса спецій”, але ми сьогодні познайомимося з декількома варіантами використання пряностей і постараємося відповідально підійти до їх вибору, щоб правильно “одружити” спеції і наші кулінарні шедеври.
Отже, наші спеціяльні пропозиції 😉
ДЛЯ М’ЯСА: червоний, чорний, духмяний перець або гвоздика, майоран, чебрець, кмин, куркума, цибуля, орегано.
ДЛЯ ПТАХА: чебрець, майоран, розмарин, шавлія, чебрець, базилік.
ДЛЯ РИБИ: лавровий лист, білий перець, імбир, духмяний перець, цибуля, коріандр, перець чилі, гірчиця, кріп, чебрець.
ДЛЯ ГРИЛЯ: червоний перець, здухмяний перець, кардамон, чебрець, майоран, мускатний горіх і мацис, кмин, імбир, перець чилі.
ДЛЯ ДИЧИНИ: чебрець, материнка звичайна, духмяний перець, червоний перець, ялівець.
ДЛЯ РАГУ: червоний перець, імбир, куркума, коріандр, гірчиця, кардамон, кмин, чорний перець, мускатний горіх, гвоздика.
ДЛЯ КАПУСТИ: коріандр, фенхель, кумін, насіння чорної гірчиці.
ДЛЯ КАРТОПЛІ: коріандр, куркума і асафетида.
ДЛЯ БОБІВ: кумін, асафетида, імбир, перець, м’ята лавандова і коріандр.
ДЛЯ МАРИНАДІВ: лавровий лист, ялівець (ягоди додають в маринади при приготуванні м’яса дичини та риби), гілки кропу з бутонами, квітками або насінням.
ДЛЯ ФРУКТІВ, СОКІВ, КОМПОТІВ: кориця, гвоздика, імбир, бодян, кардамон.
ДЛЯ ПАШТЕТІВ: білий перець, кориця, імбир, лавровий лист, гвоздика, кориця, бодян, імбир, кардамон.
ДЛЯ ВИПІЧКИ: гвоздика, кориця, бодян, імбир, кардамон, духмяний перець, апельсинова цедра, аніс, кунжут, мак, ваніль.
ДЛЯ ГАРЯЧОГО МОЛОКА: кориця, кардамон, шафран.