Корисні властивості індійських прянощів

Чи замислювалися ви коли-небудь про те, чому в Індії та інших країнах з довгим жарким літом традиційно їдять страви з великою кількістю прянощів?

Звичайно ж, в першу чергу актуальність спецій для жаркого клімату в тому, що вони є природними натуральними консервантами, оскільки містять велику кількість ефірних масел, що володіють сильними бактерицидними і антиоксидантними властивостями.

Дослідження, проведені європейськими вченими, свідчать про те, що багато східних спеції володіють високою здатністю уповільнювати процес окислення білків, який і призводить до погіршення смаку і готових страв і появи в них процесу бродіння. Таким чином, використовуючи спеції і суміші спецій, навіть якщо ви випадково забули на ніч прибрати в холодильник приготовлену з вечора їжу або просто надовго залишили її при кімнатній температурі, ви зможете не турбуватися про її збереження!

Але крім консервують властивостей, прянощі володіють цілющою дією
  • Вони важливі для стимулювання травної та кровоносної систем, адже саме ці системи людського організму піддаються найбільшому навантаженню в літній сезон
  • Використання спецій сприяє нормалізації роботу серця, запобіжить загострення серцево-судинних захворювань в разі схильності до них, а також за рахунок поліпшення кровообігу перешкоджає появі головного болю, які часто викликаються спекою і духотою.
  • Спеції впливають на обмінні процеси в організмі, вони успішно запобігають як зневодненню в результаті підвищеного потовиділення, так і затримку рідини – тобто перешкоджають виникненню набряків.
  • Широко відома властивість спецій поліпшувати травлення, влітку, коли особливо важливо стежити за самопочуттям і здоров’ям, як ніколи актуально.

Наприклад, куркума – одна з найвідоміших спецій, що володіють властивостями природного консерванту. Особливість куркуми в тому, що це абсолютно негостра спеція, і навіть якщо ви і ваша сім’я віддаєте перевагу традиційну кухню, в якій єдині використовувані спеції – це лавровий лист і чорний перець «горошком», то ця приправа – для вас! Вона не сильно вплине на смак звичних страв, при цьому додасть користі. Крім усього іншого, куркума – спеція дуже корисна для травлення і для печінки зокрема ( в Аюрведі печінка – зосередження пітта-доши, на неї припадає особливо велике навантаження в спеку, сезон підвищеної Пітти).

Індійські спеції – це не тільки тисячі відтінків яскравих смаків і ароматів, але і численні корисні властивості, які робить індійську кулінарію однією з найбільш корисних у світі! Будьте здорові!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.