Ваніль – пряність родом з дитинства

Ваніль – це недозрілий плід орхідеї (єдина з орхідей, плоди якої вживаються в їжу). Лідер по виробництву цієї пряності Індія. Примітно, що заради того, щоб пряність дала свій чарівний аромат, потрібно багато роботи!

  • Спочатку стручки ванілі занурюють на 20 секунд в гарячу воду (80-85 °С), після чого їх загортають у вовняні ковдри і зберігають при температурі 6О °С.
  • Через добу їх виносять на сонце рівно на одну годину.
  • На наступний день – на годину і десять хвилин.
  • З кожним днем ​​час перебування стручків ванілі на сонці буде додаватися рівно на десять хвилин. І так – протягом місяця.
  • Поступово ваніль починає віддавати свій запах – тендітний, солодкуватий і освіжаючий, набуваючи пряний гіркуватий смак і коричневий колір.

Потім заключна стадія сушіння – сручки ванілі виносять на відкрите повітря, в тінь, і сушать до тих пір, поки на них не з’явиться білий наліт.

Протягом всього процесу перетворення ванілі в пряність вона втрачає 2/3 своєї ваги, зате набуває всі необхідні властивості.
Обробка ванілі триває протягом місяця і лише майстерність виробника впливає на кінцевий результат.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.