Існує близько сорока видів кориці, і у кожної з них є свої шанувальники. Найпоширеніші види кориці на ринку України це касія і справжня кориця — цейлонська. Порівнювати їх все одно що слухати оперу у виконанні професійних оперних співаків або сусіда, який наспівує “Травіату” у ванні. Вибір за вами 😉
Популярні види кориці:
- Цейлонський кориця — найдорожча і найцінніша за своїми смаковими якостями, благородна кориця, яку ще називають циннамон. Вирощують цей вид кориці на Цейлоні, в Індії, Індонезії, Бразилії, Гвіані, Індонезії.
Володіє цейлонська кориця солодкуватим, трохи пекучим смаком і ніжним ароматом. - Китайська кориця іменується також простою корицею, каса-Канель, ароматною або індійською. Родом з Південного Китаю.
Володіє більш різким смаком, ніж у цейлонської кориці. - Малабарська кориця — це бура кориця, каси-віра або деревна кориця, родом з Індії. Зростає також і на Бірмі. На смак різка і трохи гіркувата.
- Циннамон — пряна кориця з дуже гострим коричн запахом і пряним, трохи пекучим смаком, що виростає в Індонезії і на плантаціях Молуккських островів.
Найцінніша, смачна і ароматна спеція — з острова Цейлон. Корисна, смачна і ароматна, вона додасть особливий вишуканий відтінок вашим стравам. Хімічний склад цейлонської прянощі позиціонує її як найбільш підходящу для виготовлення цінного ефірного масла.
Як вибрати справжню цейлонську корицю
- Структура справжніх цейлонских коричних паличок багатошарова, вона нагадує згорток паперових рушників в мініатюрі, ніжно-коричневого відтінку.
- Справжня кориця ламається і кришиться, як пісочне печиво, відрізняється ніжним ароматом і смаком.
- Трубочка касії виглядає як баранячі роги, у неї мало шарів всередині, колір насичений коричневий, текстура груба, можуть бути нарости, стінки товсті. Запах і смак з неприємною гіркуватістю, різкі.
- Ціна справжньою кориці рази в три-чотири вище, ніж касії.
- Цейлонська кориця має більш натуральний вигляд, запах і смак, у касії ж ці параметри нагадують штучні.
- Кориця і касія схожі за своїм складом, дії і зовнішнім виглядом, але набагато краще, якщо ви використовуєте їх як ліки або часто додаєте у страви, купувати тільки справжню пряність. Це більш дорогий, але якісний і корисний варіант для вас і ваших близьких.
Вибір за вами і будьте здорові!