Наприкінці XVI і до початку XIX століття серед англійців стрімко набула популярності мода на… кишенькові тертушки для натирання мускатного горіху, аби додавати його до вина чи елю. Частіше такі тертушки виготовляли з срібла, прикрашали візерунками, перламутром, коштовним камінням й монограмами, та вважали невід’ємною атрибутикою джентльмена. А беручи до уваги, що мускатний горіх завжди був доволі коштовною пряністю, “випадково” діставши з кишені під час обіду тертушку та мускат, ви одразу набували у місті статусу заможного чоловіка, захисника моральних цінностей, та ставали жаданою здобиччю для дам (про властивості мускатного горіха у якості підсилювача сексуального апетиту було відомо з часів I століття до нашої ери).
Залежно від стилю та матеріалу, старовинні тертушки для мускатних горіхів сьогодні можна придбати у приватних антикварних колекціях за ціною до 100 тисяч доларів.