Кокосова олія – цікава унікальна речовина. З одного боку, існує безліч переваг для здоров’я від споживання і використання масла. З іншого боку, це неймовірно потужний інгредієнт, який використовується у всьому: від шампуню до ліків, але деякі люди стверджують, що смак і запах кокоса для них неприємні. Якщо ви належите до останньої категорії, то це ваше право, однак для початку послухайте трохи про властивості улюбленого продукту MASALE.
ЩО Ж ЯВЛЯЄ СОБОЮ КОКОСОВА ОЛІЯ?
Кокосове масло природно відноситься до насичених жирів, але до корисних його різновидів. Насичені жири сприяють підвищенню ліпопротеїну високої щільності – здорового холестерину (ЛПВЩ) в вашому організмі, але що більш важливо, вони перетворюють поганий холестерин (ЛПНЩ) в хороший. Якщо ви боретеся з високим рівнем холестерину, кокосове масло може допомогти вам впоратися з цією проблемою.
Існує також аргумент на користь того, що досить легко знайти органічні варіанти чистого кокосового масла, які можна використовувати у всьому, що завгодно – від кулінарії до засобів по догляду за шкірою.
Аби не заглиблюватися в деталі, нагадаємо, що кокосова олія використовується для догляду за шкірою, лікування волосся, при втраті ваги, проблем з травленням, для підвищення імунної системи, лікування дріжджових інфекцій і захисту від безлічі захворювань.
Можливо, самим цікавим застосуванням кокосового масла в лікувальних цілях є його використання для запобігання дріжджових інфекцій. Завдяки здорової суміші антиоксидантів, протизапальних і протигрибкових сполук, кокосове масло може успішно очистити організм від дріжджовий інфекції (герпесу, кандидозу) протягом декількох днів. Просто нанесіть масло безпосередньо на заражену поверхню (в якості допомоги жіночому інтимному здоров’ю використовуйте вагінальні тампони, змащені кокосовим маслом) кілька разів на день, і в кінцевому підсумку печіння і свербіж – найпоширеніші симптоми цього захворювання зникнуть, і пікові запалення спадуть.
Кокосове масло також містить кетони, які беруть участь в роботі мозку. Це надзвичайно корисно для лікування хвороби Альцгеймера. Страждаючі нею пацієнти просто не можуть створити необхідний для свого мозку інсулін, але кетони з масла можуть допомогти перемістити, перенаправити енергію, що, в свою чергу, допомагає зціленню функцій мозку.
Ті ж кетони можуть запобігати і лікувати рак. Кетони, одержувані з кокосового горіха (кокосове масло, кокосове цукор і молоко) генерують форму енергії, яку пухлини не можуть використовувати для свого зростання. Це відбувається тому, що, як правило, пухлини отримують енергію, необхідну їм для росту з глюкози. У деякому роді кетони на основі кокосового горіха діють як маска, створюючи бар’єр пухлин і шкідливим кістам, що блокує їм доставку енергії, яка дозволяє пухлинам рости і процвітати. Дослідження показують, що кокосове масло може допомогти зупинити розвиток раку.
ТОЖ ЯК ДОДАТИ КОКОСОВУ ОЛІЮ ДО ВАШОГО ЩОДЕННОГО РАЦІОНУ?
Коли справа доходить до вашої дієти, кокосове масло може бути надзвичайно корисним. Для початку у нього абсолютно немає вуглеводів, про які нам немає потреби говорити, що відмінно підходить для вашого споживання калорій, особливо якщо ви намагаєтеся зменшити свої порції їжі. Кокосова олія також знижує апетит, і в результаті ви з’їдаєте менше.
Звичайно, воно ніколи не повинно використовуватися в якості повної заміни здорового харчування і розумних фізичних навантажень, але при використанні кокосової олії у поєднанні з цими варіантами способу життя ви втратите у вазі.
Їжте олію прямо з банки
Хочете швидко і легко перекусити? Вранці ви гасаєте по хаті як електровіник, намагаючись придумати здоровий сніданок? Ви можете використовувати кокосову олію замість масла або маргарину, щоб вранці викласти його на гарячий тост, булочки або бублики.
Те ж саме підходить для випічки – ви можете додавати кокосове масло до своїх тістечок і запіканок. (Спробуйте для початку замінити маргарин на кокосову олію в вашому домашньому рецепті тертого пирога). Тільки не забувайте, що при приготуванні страв з використанням кокосової олії їх слід готувати на маленькому та середньому вогні. Інакше вашій кухні загрожує сильне задимлення (у нерафінованої кокосової олії просто нижча температура кипіння) і візит пожежних в разі, якщо у вас встановлена протипожежна система, або якщо у якості сигналізації у вас нервові сусіди.
Кокосове масло так само відмінна добавка до багатьох продуктів, і навіть неприємний вам смак і запах швидко розчиняється, коли ви змішаєте олію з іншими інгредієнтами.
Якщо цього вам недостатньо, то вам навіть не обов’язково додавати його до інших продуктів або напоїв, або придумувати щось цікаве. Замість того щоб їсти арахісове масло з банки, в наступний раз, коли ви впадете на диван, просто візьміть банку з кокосовим маслом. І повірте: з’їсте ви його набагато менше, ніж арахісу, а користі від кокосового масла буде незрівнянно більше
Використовуйте кокосове масло як природний підсолоджувач
Якщо вам необхідно скоротити споживання калорій, але з цим у вас важко, завдяки вашій любові до солодощів і цукру, кокосова олія є відмінним замінником цукру і підсолоджувачем.
Додана чайна ложка кокосового масла до ранкової кави, не тільки зробить вашу каву солодшою, а й дозволить прискорити або розігнати ваш метаболізм і спалити зайві калорії. Хто не хоче втрачати вагу, попиваючи каву? До того ж масло кокоса також є відмінним підсилювачем енергії, тому воно може підвищити ефективність вашого ранкового напою, що бадьорить і вгамувати позіхання.
Готуйте на кокосовій олії
Як і оливкова олія, кокосова набагато корисніша для вас, ніж традиційні кулінарні масла, такі як соняшникова і рапсова олія. Можливо спочатку вам буде дивно відчувати новий смак і аромат звичних страв. Однак це дозволить посилити у вас голос гурмана, навчить розрізняти смакові відтінки страв, надаючи навіть простий грінці з чорного хліба легкий наліт екзотики, та до того ж стан вашого здоров’я покращиться. А все тому, що кокосове масло і молоко насичене лауриновой кислотою, яка входить до складу рослинних жирів, зазвичай зустрічається в грудному молоці, що має більш високу точку окислення.
У перекладі на людську мову, вища точка окислення означає, що жир досягає температури горіння перш, ніж він, власне, почне кипіти, горіти і димить. Адже коли масло закипає, воно починає втрачати антиоксиданти і замінює їх вільними радикалами, що не є добре. Фактично, наукові дослідження давно показали, що вільні радикали в високих концентраціях можуть викликати рак.
Крім того, колись вважалося, що насичені жири потенційно небезпечні для ваших артерій і серця. Пізніші дослідження підтвердили, що насичені жири вважаються більш здоровим, ніж транс-жири.
Зробіть кокосові шоколадні батончики і цукерки
Одна з найпростіших речей, яку ви можете зробити з кокосовим маслом, це додати його в шоколад, темний або світлий, щоб надати йому більше смакових якостей. Зазвичай, коли ви додаєте олію кокосового горіху в шоколад, він перетворює суміш у більш тверду і тонку, подібну до кристалів масу. Крім того, що це руйнує смак і текстуру шоколаду, так ще й позбавляє вашу шоколадну глазур блиску. Кокосова ж олія згущує шоколад, при цьому додаючи йому прекрасний смак кокоса, який ви так любите. Ну, або полюбите 🙂
Кокосове масло і кероб – ідеальне поєднання для здорових цукерок. Це також відмінний спосіб привчити ваших дітей їсти кокосове масло, і насолоджуватися ним, залишаючись здоровими.