Червона копчена паприка і її використання у кулінарії
Поціновувачам страв “з димком” копчену паприку можна додавати практично в усі страви. Завдяки насиченому копченому присмаку і аромату, з нашої паприкою звичні страви з картоплі, овочі, супи або м’ясо не тільки знайдуть яскравий колір і незвичну текстуру, а й заграють новими фарбами.
- Додають до сирів, яєць, до риби, в страви з рису, в каші або макарони
- Прекрасно поєднується з м’ясом, надаючи йому додатковий аромат багаття
- Копчена паприка додасть вашому домашньому хлібу яскраву текстуру і ні з чим не порівнянний аромат
- При випічці рекомендується додавати копчену паприку в процесі закладки тесту, щоб перець встиг ввібрати вологу.
Якщо ви приправляєте страви паприкою – краще використовувати малий та середній вогонь або додавати паприку в кінці приготування страв. Інакше паприка швидко згорить, не віддавши страви свій аромат і смак.
Паприка в аюрведою і традиційній медицині
- Використана частина: плоди
- Енергетика: зігріває, ВК-П +
Підвищує пітту-, балансує капху- і вата-доши. - Дія: покращує травлення і кровообіг, активізує обмін речовин, підвищує імунітет
- Полегшує біль в суглобах, покращує кровообіг, і в цілому підвищує діяльність мозку.
- Збуджує апетит, і в цілому поліпшує функцію шлунково-кишкового тракту.
- Має властивості антиоксиданту і знеболюючого.
Застереження: не вживати при порушеннях функцій серця, гіпертонії, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, при підвищеної кислотності, загостренні хронічних захворювань печінки і нирок, епілепсії, безсонні.
Зберігати паприку рекомендовано в сухому темному місці – сонячне світло і вогкість вбивають смак і аромат прянощі. І обов’язково – в щільно закритій тарі. Адже наша копчена паприка своїм насиченим ароматом цілком здатна “задушити” будь-яку пряність, що стоїть поруч з нею)
Відгуки
Відгуків немає, поки що.