Ще один класичний рецепт із сімейного записничка MASALE – торт “Мурашник” за класичним рецептом
- без яєць
- швидко в приготуванні
- можливий веганський варіант смаколика
Для тіста знадобиться:
½ склянки звичайної сметани або кокосових вершків
½ склянки звичайного або подрібненого кокосового цукру
250 г звичайного вершкового масла або кокоової олії
5 склянок пшеничного борошна
прянощі – за бажанням (ваніль, мелений кардамон, бодян, цейлонська кориця тощо)
будь-які горіхи чи мак – за бажанням
Для крему:
1 банку (приблизно 400 мл) вареного згущеного молока змішати зі 150 г розтопленого вершкового масла
Приготування:
- У мисці ретельно перемішати усі інгредієнти для тіста
- Пропустити тісто через сітку з великими отворами у м’ясорубці
- Отримані на виході такі собі довгі “черв’ячки” з тіста викласти на присипане борошном дечко
- Випікати до золотавого кольору на малому або середньому вогні, насолоджуючись запаморочливо прекрасним ароматом жирного розсипчастого тіста
- Дати тісту охолонути та поламати його руками на невеличкі шматки – тісто жирне, тому розсипається так, як вам треба.
- Об’єднати тісто с кремом та сформувати, власне, мурашник у вигляді справжнього мурашника або термітника, бо зробіть торт у вигляді порціонних тістечок по кількості ваших гостей. Якщо бажаєте – можна присипати торт маком, горіхами або полити шоколадом.
- Відправити готовий торт на декілька годин у прохолодне місце.
- Смачного!