Намасте!
Нещодавно знайшовся старий, але цікавий рецепт коржиків з анісом. Можна і солодкий, і солоний варіант спекти. Але спочатку трошки загальної інформації про цю пряність
- Вважається, що батьківщина анісу – Ліван. Звідси аніс поширився по Стародавньому Єгипту, Греції та Риму. У той час смакові якості анісу цінувалися не так високо, як лікарські та навіть містичні.
- Аніс застосовували при епілепсії, паралічах, кашлі та для загального зміцнення здоров’я. Автори стародавніх східних книг рекомендували жувати аніс для міцності й краси зубів та свіжого подиху.
- Римляни регулярно використовували аніс у їжу, посипаючи його насінням хліб, для підтримки здоров’я та омолодження.
- На бенкетах греки і римляни обов’язково заїдали страви анісовими коржиками, щоб рясна жирна їжа не зашкодила шлунку.
- Також анісу приписували чарівну властивість проганяти кошмари: варений аніс виписувався на ніч проти поганих сновидінь та меланхолійного настрою, а пагони чудової рослини прив’язували біля ліжка.
- Першими активно вживати аніс почали британці, і класичні рецепти англійських імбирних пряників обов’язково у своєму складі містили аніс.
- Аніс був дуже популярний в Англії. У лондонських хроніках йдеться, що міст через Темзу був побудований на податки, зібрані з продажу анісу.
А тепер, власне, легкий рецепт
АНІСОВИХ КОРЖИКІВ
Інгредієнти:
300 г борошна на ваш смак
100 г подрібненого кокосового/звичайного цукру
90 г розтопленої кокосової/будь-якої рослинної олії
1 ч.л. розпушувача для тіста
2 ст.л. насіння анісу
2 ст.л. білого кунжуту
2 яйця
щіпка солі
Приготування:
- Злегка збити яйця з цукром, додати олію, аніс, кунжут
- Борошно просіяти з розпушувачем та сіллю
- З’єднати яєчну суміш із борошном, замісити тісто.
- Загорнути його у плівку, прибрати в морозилку на півгодини
- Розділити тісто на шматки, з кожного шматка зробити “ковбаски” завтовшки з палець і нарізати з них невеликі коржики. Або ж тісто розкачати в товстенький млинець і за допомогою форм видавити печиво.
- Випікати хвилин 20 у попередньо розігрітій духовці при температурі 180-200°С.
Смачно та корисно!