Гірчиця чорна, 40 г

50.00

Країна виробник:
Індія
Стислий опис:

Насіння однорічної трав’янистої рослини сімейства Капустяні.
Пекуча на смак. При обсмажуванні надає стравам цікаву хрустку текстуру, горіховий аромат та присмак.

Батьківщиною чорної гірчиці прийнято вважати Близький Схід, Середземномор’я і передгір’ї Гімалаїв. Вперше гірчиця згадується в документах, написаних на санскриті. Згадка насіння гірчиці можна зустріти в Новому Завіті.

Насіння чорної гірчиці і їх використання в кулінарії

У розтертому вигляді насіння чорної гірчиці гостре, з терпким смаком, запахом нагадує хрін.
Обсмажене в олії або на сухій сковороді насіння чорної гірчиці набуває багатий горіховий аромат. З нагріванням гіркота і пекучість насіння пропадають. Індійці обсмажують насіння перед вживанням, поки воно не придбає сірий колір і цікавий горіховий присмак, який не може зрівнятися з іншими прянощами.

Гірчицю використовують:

  • при виготовленні консервів з овочів, м’яса, риби
  • для ароматизації страв з капусти (білокачанної і червонокачанної)
  • для м’ясних супів, фаршів
  • для приготування різних видів сумішей, прянощів – з чорної і білої гірчиці роблять столову гірчицю, насіння чорної гірчиці надають їй специфічний смак
  • Без чорної гірчиці неможливо приготування гірчичного соусу «равігот»
  • як емульгатор при запіканні риби і м’яса, що дозволяє створити ароматну хрустку скоринку, що зберігає сік всередині страви, перешкоджаючи його витіканню
  • для надання горіхового аромату і пікантно-гострого смаку мелене насіння чорної гірчиці додають в відварений рис і парові овочі
  • для отримання вишуканих гірчичних соусів готову французьку гірчицю змішують з часником, петрушкою, тертим сиром, майонезом, лимонним соком або медом.
Використання чорної гірчиці в аюрведою і традиційній медицині

Енергетика: зігріває, ПВ + К
Збільшує пітта і вата доши, зменшуючи при цьому капха-дошу.

Застереження: не зловживати при запаленні легенів, туберкульозі і захворюваннях нирок, при підвищеній кислотності шлункового соку, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки та гострих гастроентероколітах.

Гірчиця позитивно впливає на травну і дихальну системи

Має загальнозміцнювальну, відхаркувальну і болезаспокійливу дію

Рекомендується при скупченні слизу в бронхах і легенях, кашлі, рідких, гнійних, хронічних зовнішніх виразках, поганому травленні

Вживання чорної гірчиці полегшує астматичні симптоми, регулює підвищений тиск

Бореться з безсонням, гормональним дисбалансом при менопаузі, пом’якшує напади головного болю

Так само гірчицю радять вживати для профілактики захворювань суглобів

Застосовується як зовнішньо так і внутрішньо у вигляді насіння або порошку. Гірчиця підсилює приплив крові до шкіри при зовнішньому застосуванні.

Гірчичне масло містить в кілька разів більше вітамінів Д і Е, ніж соняшникова олія.

Чорна гірчиця – відомий медонос, що перевершує своєю продуктивність інші рослини. З 1 га, засіяного чорної гірчицею, можна зібрати близько 260 кг меду.

Властивості/Характеристики

Енергетична цінність продукту: Білки: 37.1 г Жири: 11.1 г Вуглеводи: 5.9 г
Хімічний склад:
Аллілгірчична олія
 Алілцианід.
Гірчичне ефірне масло
Ерукова, пальмітинова, лінгоцеринова і ліноленова кислоти.
Вітаміни В, В16, В6, РР, С, А, Д, Е, В5, бетакаротин.
Селен, магній, цинк, мідь, залізо, кальцій, калій, нікель, марганець, натрій.

Вага0.100 g
Вага

40 г

Властивості/Характеристики

Не містить глютен

Використання

У кулінарії, аюрведі

Умови зберігання

2 роки з моменту збору в сухому прохолодному приміщенні і відносній вологості повітря не більше 35%

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Гірчиця чорна, 40 г”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані товари

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.