Кіноа біла, 200 г

75.00

Немає в наявності

Країна виробник:

Перу

Стислий опис:

Хлібна зернова культура сімейства Амарантові, що зростає на схилах Анд в Південній Америці. За зовнішнім виглядом нагадує гречку, за смаком крупа у готовому вигляді схожа на рис з легкою гіркуватістю. Через неймовірну користі для організму кіноа здавна називають божественним зерном

Кіноа біла і червона прекрасно поєднуються з овочами, фруктами, горіхами. Використовується як самостійна страва, так і в якості граніру, входить до складу десертів і салатів. Користується популярністю в пророщеному вигляді. Також кіноа можна перемолоти на борошно і використовувати для випічки хліба і кондитерських виробів.

Рекомендована добова доза вживання кіноа – 50-200 г

Швидкий спосіб приготування білої кіноа

Рекомендоване співвідношення води і крупи – 2 склянки води на 1 склянку крупи

  • Крупу промити і залити холодною водою на пару годин (це робиться, щоб прибрати з зерен природну гіркоту)
  • Воду злити, ще раз промити крупу
  • Залити кіноа киплячою водою, посолити за смаком
  • Ретельно помішуючи, варити на малому або середньому вогні 5-10 хвилин до розварювання насіння
    У якості самостійної страви кіноа можна за бажанням заправити олією
Корисні властивості кіноа

Загальний вміст амінокислот у складі кіноа – близько 24. У неї також входять жири з високим вмістом ліцитинової кислоти; вдвічі більше, ніж у пшениці заліза; фосфор – його кількість ц кіноа не поступається деяким видам риби
Багата клітковиною, кальцієм, магнієм, вітамінами групи В, А, С і Е
Високий вміст лізину (амінокислоти) у кіноа сприяє поліпшенню засвоєння організмом кальцію, що в свою чергу позитивно впливає на загоєння ран, покращує структуру нігтів, волосся, кісток
Відмінне джерело антиоксидантів
Не містить глютену – рекомендована для вживання алергікам і діабетикам
Швидко засвоюється організмом, насичуючи кров енергією і киснем
Сприяє очищенню печінки і поліпшенню стану кровоносних судин
Покращують пам’ять і концентрацію мозку
Плоди рослини сприяють виведенню з організму шлаків і токсинів, рекомендуються людям, з надмірною масою тіла

Протипоказання – людям з індивідуальною харчової непереносимості продукту.

Властивості/Характеристики

Калорійність на 100 г: 368 ккал
Харчова цінність в 100 г:
Білки – 14.12 г Жири – 6.07 г
Харчові волокна (клітковина) – 7 г
Вуглеводи – 57.16 г
Вітаміни:
Вітамін А- 1 мкг
Вітамін В1 0.36 мг
Вітамін В2 – 0.318 мг
Вітамін
В3 (PP) – 1.52 мг
Вітамін В5- 0.772 мг
Вітамін В6 – 0.487 мг
Вітамін В9 – 184 мкг
Вітамін С 6.8 мг Вітамін Е 2.44 мг
Холін 70.2 мг
Мікроелементи і мінерали:
Залізо – 4.57 мг
Калій – 563 мг

Кальцій – 47 мг
Магній – 197 мг
Марганець – 2.033 мг
Мідь – 590 мкг
Натрій – 5 мг
Селен – 8.5 мкг
Фосфор – 457 мг
Цинк – 3.1

Вага0.200 g
Властивості/Характеристики

Не містить глютен, Низький глікемічний індекс

Використання

У кулінарії, косметології та аюрведі

Умови зберігання

2 роки з моменту збору в сухому прохолодному приміщенні і відносній вологості повітря не більше 35%

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Кіноа біла, 200 г”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані товари

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.