Торт “Вишнева гірка”

З наступного тижня обіцяють сніг та морози, тож ми під настрій у родинному колі вдосконалювали старий рецепт «ВИШНЕВОЇ ГІРКИ»
На початку з її приготуванням може бути важкувато, але ж рецепт простий і торт виходить величенький, тому без сумніву – невдовзі цей торт буде серед ваших улюблених.

Викладаємо фото з нашого кулінарного сімейного вечора, але фото «Вишневої гірки» зроблене літом. Просто цього разу ми не встигли сфотографувати торт – його одразу облизали діти навипередки з котами 😉

Отже, вам потрібно

ДЛЯ ОСНОВИ

800 г – 1 кг заморожених вишень без кісточок
250 мл вершкового масла або маргарину*
250 мл сметани
1-2 яйця
+- 500 г борошна
щіпка солі
½ ч.л. соди – загасити лимонним соком або оцтом
1 стручок ванілі або пару щіпок меленого бодяну, або ж пачка несправжньої ванілі з найближчого магазину
*вершкове масло чи маргарин перед приготуванням можна розтопити, або потерти на велику бурякову тертушку

ДЛЯ КРЕМУ

800 мл – 1 л жирної сметани
1 ст. меленого кокосового цукру або звичайного
1-2 пачки загущувача для вершків – на той випадок, якщо сметана не загусне.
До однорідності все гарненько збити міксером чи у комбайні.

ПРИГОТУВАННЯ
  • Вишню розморозити та дати стекти зайвій волозі
  • У великій мисці змішати розтоплену олію, яйця, сіль та сметану, поступово додаючи просіяне борошно з гашеною содою та прянощами
  • Все ретельно перемішати. Тісто повинно бути пластичним та м’якеньким, тож не «забийте» його борошном. Для цього підсипайте борошно потрошку до того часу, поки тісто не перестане вас «хапати» за пальці.
вишнева гірка на кокосовій олії
Наші маленькі господині!
  • Розділіть тісто на 10 шматочків одного розміру.
  • Добре посипте стіл борошном.
  • Кожен шматок тіста спочатку розкачайте у довжину розміром як на велике дечко** у вашій духовці, потім розкачайте у ширину – наскільки у вас вийде.
  • ** деякі господині роблять цей торт розміром на половину дечка, і при цьому ділять тісто на 15 шматків, але на наш погляд то зайві клопоти, до того ж нарізати потім такий торт важче
  • На краєчок кожного тоненького шматка тіста викладіть один рядок вишень, та загорніть такі собі «трубочки»
торт Вишнева гірка на кокосовій олії

Розігрійте духовку приблизно до 200°C
Посипте дечко борошном та викладіть на нього одразу 10 трубочок з вишнею.
Поставте трубочки у духовку на маленький чи середній вогонь хвилин на 30 або більше. Як тільки трубочки трошки виростуть та стануть золотавого кольору – вимикайте духовку.

вишнева гірка на кокосовій олії
  • Дайте трубочкам охолонути, а у цей час зробіть крем. На велику таріль або піднос покладіть спочатку 4 трубочки та змастіть їх зверху кремом.
  • Зверху покладіть три трубочки, легенько їх придавіть та знову змастіть кремом. Потім таким чином викласти ще дві трубочки та останню – на верхівку.
  • Змастити торт з усіх боків залишками крему.

За бажанням «Вишневу гірку» можна обсипати тертим шоколадом чи горіхами, але вона і без цього буде у вас прекрасна!

Смачного!!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Похожие статьи:

Подпишись на наши рецепты

Только полезные рассылки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.