З наступного тижня обіцяють сніг та морози, тож ми під настрій у родинному колі вдосконалювали старий рецепт «ВИШНЕВОЇ ГІРКИ»
На початку з її приготуванням може бути важкувато, але ж рецепт простий і торт виходить величенький, тому без сумніву – невдовзі цей торт буде серед ваших улюблених.
Викладаємо фото з нашого кулінарного сімейного вечора, але фото «Вишневої гірки» зроблене літом. Просто цього разу ми не встигли сфотографувати торт – його одразу облизали діти навипередки з котами 😉
Отже, вам потрібно
ДЛЯ ОСНОВИ
800 г – 1 кг заморожених вишень без кісточок
250 мл вершкового масла або маргарину*
250 мл сметани
1-2 яйця
+- 500 г борошна
щіпка солі
½ ч.л. соди – загасити лимонним соком або оцтом
1 стручок ванілі або пару щіпок меленого бодяну, або ж пачка несправжньої ванілі з найближчого магазину
*вершкове масло чи маргарин перед приготуванням можна розтопити, або потерти на велику бурякову тертушку
ДЛЯ КРЕМУ
800 мл – 1 л жирної сметани
1 ст. меленого кокосового цукру або звичайного
1-2 пачки загущувача для вершків – на той випадок, якщо сметана не загусне.
До однорідності все гарненько збити міксером чи у комбайні.
ПРИГОТУВАННЯ
- Вишню розморозити та дати стекти зайвій волозі
- У великій мисці змішати розтоплену олію, яйця, сіль та сметану, поступово додаючи просіяне борошно з гашеною содою та прянощами
- Все ретельно перемішати. Тісто повинно бути пластичним та м’якеньким, тож не «забийте» його борошном. Для цього підсипайте борошно потрошку до того часу, поки тісто не перестане вас «хапати» за пальці.
- Розділіть тісто на 10 шматочків одного розміру.
- Добре посипте стіл борошном.
- Кожен шматок тіста спочатку розкачайте у довжину розміром як на велике дечко** у вашій духовці, потім розкачайте у ширину – наскільки у вас вийде.
- ** деякі господині роблять цей торт розміром на половину дечка, і при цьому ділять тісто на 15 шматків, але на наш погляд то зайві клопоти, до того ж нарізати потім такий торт важче
- На краєчок кожного тоненького шматка тіста викладіть один рядок вишень, та загорніть такі собі «трубочки»
Розігрійте духовку приблизно до 200°C
Посипте дечко борошном та викладіть на нього одразу 10 трубочок з вишнею.
Поставте трубочки у духовку на маленький чи середній вогонь хвилин на 30 або більше. Як тільки трубочки трошки виростуть та стануть золотавого кольору – вимикайте духовку.
- Дайте трубочкам охолонути, а у цей час зробіть крем. На велику таріль або піднос покладіть спочатку 4 трубочки та змастіть їх зверху кремом.
- Зверху покладіть три трубочки, легенько їх придавіть та знову змастіть кремом. Потім таким чином викласти ще дві трубочки та останню – на верхівку.
- Змастити торт з усіх боків залишками крему.
За бажанням «Вишневу гірку» можна обсипати тертим шоколадом чи горіхами, але вона і без цього буде у вас прекрасна!
Смачного!!