Сезон гарячих чайочків та гарбузів офіційно відкритий! А що краще смакує до індійського масали-чаю, ніж ПРЯНИЙ ГАРБУЗОВО-ВІВСЯНИЙ ХЛІБЕЦЬ?
- Яскравий колір та пряний аромат
- Готується доволі швидко
- Можливий веганський та безглютеновий варіанти – обирайте самі
Вам знадобиться:
1 куряче яйце або лляне (2 столові ложки льону + 4 столові ложки води)
1/4 склянки кокосової/соняшникової/оливкової/вершкової олії
1/2 чайної ложки ванільного екстракту
1/2 склянки кленового сиропу або світлого меду
1 склянка гарбузового пюре*
2/3 склянки кокосового цукру
1/2 чайної ложки морської солі
2 чайні ложки харчової соди
1/2 чайної ложки меленої кориці
1/2 чайної ложки порошку агару
1 чайна ложка гарбузової масали**
1 склянка вівсяних пластівців
1 1/2 склянки безглютенової борошняної суміші або звичайного борошна
*Якщо не знаєте, як робити пюре, це можна підгледіти у нашому минулорічному рецепті
** Нагадуємо рецепт масали для гарбузи:
1 ч.л. меленої цейлонської кориці
1/2 ч.л. меленого сушеного імбиру
1/4 ч.л. меленого духмяного горошку
1/4 ч.л. меленого мускатного горіха
1/4 ч.л. меленої гвоздики
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 °C і вистеліть форму для хліба чи для кекса пергаментним папером.
- У гарбузове пюре додайте яйце, кленовий сироп та олію, та перемішайте.
- Окремо змішайте коричневий цукор, харчову соду, сіль, корицю, гарбузову масалу, овес та борошно.
- Вилийте вологу суміш до сухих інгредієнтів та все добре перемішайте. Якщо суміш здається вам занадто рідкою – додайте ще пару ложок борошна. Тісто повинно бути густим, але ще наливним.
- Викладіть тісто у форму для хлібців і випікайте 40-50 хвилин або до тих пір, поки зубочистка не вийде чистою.
- Вийміть з духовки, дайте хлібцю принаймні 10 хвилин постояти у формі та трошки охолонути, потім наріжте.
- Насолоджуйтесь!