Пісочне печиво з кокосового борошна — простий рецепт!
- лише 3 інгредієнта
- без глютену
- з низьким вмістом вуглеводів
- палео та кето
- кількість печива: приблизно 20-25 шт
Примітки
- Точно зважте борошно — це запобігає занадто вологому або занадто сухому тісту.
- Якщо тісто здається вам занадто сухим, додайте більше рідкого
- підсолоджувача, по 1 чайній ложці за раз. Якщо занадто вологе — кокосового борошна, по 1 чайній ложці за раз. Тісто повинно виглядати м’якою масляною кулькою.
- Завжди розкачуйте тісто між шматочками пергаментного паперу — це запобігає прилипанню тіста до валика.
- Занурюйте вашу формочку для печива в теплу воду — це невелика хитрість, щоб уникнути налипання до неї тіста
Інгредієнти:
200 г кокосового борошна
100-120 г кокосової олії
100-120 г кленового сиропу або будь-якого вашого улюбленого рідкого підсолоджувача*
*Замість сиропу можна використовувати кокосовий чи звичайний цукор. Тоді тісто хоч і втратить пластичність, але ваше печиво буде на кшталт карамелізованого
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C
- Застеліть дечко пергаментом
- У мисці змішайте всі інгредієнти, порядок немає значення: кокосове борошно, розтоплене кокосове масло та кленовий сироп. Тісто збереться докупи не одразу, тож не панікуйте — так повинно бути.
- Залиште тісто хвилин на 5-10 хвилин, щоб волокна кокосового борошна ввібрало рідину.
- Покладіть кульку з тіста для печива на шматок пергаментного паперу, зверху притисніть ще одним шматком пергаментного паперу та розкатайте тісто але на занадто тонко.
- Виріжте печиво за допомогою формочки
- За допомогою шпателя вийміть сформоване печиво і перенесіть його на дечко. Пісочне печиво не буде підходити під час випікання, тому між кожним можна залишити маленький простір.
- Випікайте 10-12 хвилин або поки печиво не стане золотаво-коричневим.
- Якщо ви хочете прикрасити печиво розтопленим темним шоколадом (у нашому випадку були терті какао-боби), почекайте, поки печиво буде кімнатної температури
Смачного!