Новий продукт однієї з найстаріших шоколадних фабрик Польщі S.A. Wawel – масло какао – натуральний чистий рослинний жир, видобутий шляхом пресування плодів какао-дерева. Завдяки своїм унікальним природним особливостям, масло какао активно використовується у кондитерській промисловості, а також у косметології і в медичній сфері.
Застосування масла какао в кулінарії
Основне застосування какао-масла в кулінарії – виробництво шоколаду, кондитерських виробів на його основі, здобної випічки і напоїв.
Так само використовується в якості природного замінника жирів тваринного походження.
Застосування какао-масла в косметології
Какао-масло легко і швидко вбирається, не залишаючи жирного блиску.
Це відмінний натуральний засіб антивікової терапії.
Його використання особливо показано при: сухий лупиться шкірі проблемній шкірі з висипаннями дерматитах різної етіології жирній шкірі.
Застосування масла какао в косметологічних цілях гарантує безліч бонусів.
Наше масло:
- живить найглибші шари епідермісу
- відновлює здоровий колір і еластичність шкіри
- протистоїть ознаком передчасного старіння
- усуває сухість
- зменшує запалення
- збільшує вироблення гіалуронової кислоти, колагену
- захищає вашу шкіру від обвітрювання і шкідливого впливу УФ променів
- масло какао так само активно й успішно використовується для всіх видів масажу, у тому числі для лімфодренажу і шоколадного обгортання.
Застосування масла какао в лікувально-профілактичних цілях
Регулярне застосування всередину какао-масла, не тільки забезпечить вам приплив сил і забезпечить організм необхідним набором вітамінів, корисними мікро- і макроелементами, а й створить додатковий бар’єр для інфекцій і вірусів.
Отже, використання масла какао в медицині:
- Як відхаркувальний засіб при бронхітах і ГРВІ, хронічній пневмонії, для профілактики бронхітів з астматичним компонентом. Просто додайте трохи олії у ваші теплі напої.
- При бронхітах для покращення і посилення припливу крові до легень рекомендується масаж грудної клітини з використанням розтопленого на водяній бані масла какао.
- Дуже актуально масло какао для тих, у кого проблеми зі стулом. Одна чайна ложка розтопленого какао-масла на ніч протягом двох тижнів нормалізує роботу кишківника.
- Виводить холестерин з організму, перешкоджає утворенню холестеринових бляшок
- Для зняття свербіння і знеболення після сонячних опіків
- При екземі, грибкових ураженнях, при тріщинах сосків у матерів-годувальниць.
Протипоказання до вживання какао-масла: при індивідуальній непереносимості до плодів какао-дерева.
Властивості/Характеристики
Щільний ламкий (колотий) моноліт бежевого кольору з вираженим приємним ароматом шоколаду і низькою температурою плавлення.
Енергетична цінність на 100 г: 899 кКал
Хімічний склад какао-масла містить тригліцериди, амінокислоти, бета-каротин, вітаміни В1, В2, В5, В6, В9, В12, С, Н і РР, а також калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь і марганець, залізо , сірку, йод, фосфор і натрій.
Найбільш корисними речовинами какао-масла є вітаміни Е і К, а так само – мононенасичені жирні кислоти і Омега 6 жирні кислоти (в 100 г масла какао міститься від 23 до 50% добової норми їх вживання)
- Вітамін Е має антиоксидантні властивості; необхідний для функціонування статевих залоз, серцевого м’яза, є універсальним стабілізатором клітинних мембран.
- Вітамін До регулює згортання крові. Нестача вітаміну К призводить до збільшення часу згортання крові, пониженому вмісту протромбіну в крові
Умови зберігання
Два роки в щільно закритій тарі, в сухому прохолодному місці і відносній вологості повітря не більше 35%.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.