Темний какао-порошок Premium quality відносять до елітних – він виготовлений на основі какао-бобів з Кот-д’Івуар, які пройшли обробку на ультрасучасних потужностях голландського бренду Cargill Gerkens з багаторічною бездоганною репутацією.
Какао 22% жирності вироблено методом алкалізації: термообробки какао-бобів з використанням лугу природного походження. У результаті отримано унікальний продукт, що володіє неповторним ароматом дорогого шоколаду. Це любов з першого погляду)
Таке какао можна успішно використовувати для приготування різних напоїв, у кулінарній справі і косметології. Поціновувачам справжнього какао пропонуємо альтернативу какао-порошку – не менш корисні терті какао-боби.
Використання какао-порошку у кулінарії
Саме з какао-порошку ми робимо гарячий шоколадний молочний напій, який для багатьох є антидепресантом і сприяє поліпшенню мозкової діяльності. Тому какао радять пити натщесерце студентам і школярам. Цей шоколадний напій з природного суперфуду особливо рекомендований тим, кому протипоказаний кави або міцний чай.
Вживати какао краще у першій половині дня, інакше активні речовини (кофеїн і теобромін) у його складі можуть порушити сон або зробити його неспокійним.
Крім цього какао успішно використовують для приготування:
– десертів і випічки
– крафтового шоколаду і цукерок
– у якості згущувача для соусів до фруктових салатів, овочів і м’яса
– просто додають до ранкової каші або в смузі, як живильну харчову добавку
Використання какао-порошку у косметології
– як основа масок для обличчя і тіла
– для масажів і шоколадних обгортань
– захищають шкіру від передчасного старіння
– усувають розтяжки і розгладжують дрібні зморшки
– сприяють синтезу колагену і еластину
– підтримують здоров’я і тонус шкіри
– є прекрасним лікувальним і профілактичним засобом від багатьох захворювань епідермісу.
Використання какао-порошку з лікувально-профілактичною метою
Якщо порівняти за ступенем корисності какао і каву, хоч в першому кофеїну набагато менше, проте інших корисних речовин виявлено в рази менше. Тонізуючий ефект застосування какао порошку досягається за рахунок теофіліну, теоброміну і фенілетиламіну.
• фенілетиламін діє заспокійливо, розслабляє, сприяє покращенню настрою. Якщо теобромін також сприятиме тонусу і підвищення працездатності, то це він буде робити в рази м’якше, ніж кофеїн.
• Теофілін має активує ефектом на центральну нервову систему, сприяє розширенню судин.
• Крім цих основних компонентів, порошок какао містить не менш важливий компонент – меланін, який сприяє захисту шкіри від інфрачервоних і ультрафіолетових променів. І це можна використовувати всім тим, хто зібрався на пляж. Досить з’їсти трохи натурального шоколаду або випити склянку какао, щоб знизити рівень згубного впливу на організм палючого сонця.
Какао-боби є природним джерелом антиоксидантів, що перешкоджають збільшенню числа вільних радикалів в організмі. Клінічні дослідження довели, що антиоксидантна сила какао в кілька разів перевищує аналогічні показники яблук, ягід і зеленого чаю.
Також какао стимулює вироблення ендорфіну і серотоніну – гормонів, що відповідають за гарний настрій.
Властивості/Характеристики
Енергетична та поживна цінність у 100 г: 376 кКал.
Білки – 19,5
Жири – 22
Вуглеводи – 11,1
Какао-порошок однозначно не можна назвати вітамінною бомбою, хоч в ньому і присутні з жиророзчинних вітамінів – E і K. З водорозчинних – вітаміни B1, B2, B3 (PP), B4, B5, B6 і B9. А ось в плані мінерального складу – 100 г порошку какао забезпечать вас залізом, магнієм, фосфором і міддю більш ніж на 100% від добової норми необхідних тілу макро- і мікроелементів.
Залізо – 13,9 мг
Калій – 524 мг
Кальцій – 128 мг
Магній – 499 мг
Марганець – 3,8 мг
Мідь – 3,8 мг
Натрій – 21 мг
Селен – 14,3 мк
Фосфор – 734 мг
Цинк – 6,8 мг
Відгуки
Відгуків немає, поки що.