Кокосовий цукор (кристалізований кокосовий нектар) має низький показник глікемічного індексу. Це означає що швидкість росту рівня цукру в крові при вживанні такого продукту менше, ніж від звичайного цукру.
На відміну від продуктів з високим глікемічним індексом, які швидко віддають свою енергію і провокують порушення в обміні речовин, часте відчуття голоду і формування жирових відкладень, продукти з низьким індексом – засвоюються повільно і сприятливим чином позначаються на обмінних процесах організму.
Якщо порівнювати кленовий сироп, тростинний коричневий цукор і кокосовий – у кокосового цукру буде самий (!) Низький рівень глікемічного індексу – 35. До порівняння: у тростинного коричневого – 55, у рафінованого бурякового – 70.
· Кокосовий цукор повністю натуральний, при його виготовленні не використовуються шкідливі хімічні речовини.
· У кристалізованому соку квітки кокосової пальми 16 незамінних амінокислот
· Цей вид темного цукру містить у 2 рази більше заліза і сірки, у 10 разів більше цинку і у 20 разів більше азоту, ніж його тростинний побратим.
· Наявність у складі кокосового цукру калію і кальцію сприятливо впливає на діяльність мозку, кісткову і м’язову тканину, і сприяє нормалізації артеріального тиску.
· Також вчені відмічають гарні антиоксидантні властивості кокосового цукру
· Ще одна корисна властивість кокосового цукру обумовлює наявний у ньому природний інозитол. При попаданні в організм ця речовина допомагає боротися з депресією, знижуючи тривожність, тим самим позитивно впливаючи на нервову систему.
Особливості органічного кокосового цукру (кокосового нектару) Masale
Головною істотною відмінністю нашого цукру від подібної продукції на ринку є його 100% чистота і форма фасування. По суті це прямокутні брикети кристалізованого соку суцвіття кокосової пальми зі Шрі-Ланки. В процесі виготовлення цукру сік не проходив додаткову теплову і хімічну обробку, завдяки чому всі ферменти і корисні речовини в ньому були збережені. По завершенню процесу кристалізації солодка маса була розділена на рівномірні частини, зручні для зберігання і транспортування продукту.
Ви можете просто відколювати від брикету шматочки необхідного вам розміру або ж цукор найкраще потерти на велику тертушку. В усьому іншому – застосування кокосового цукру ідентично використанню звичного рафінованого.
Другою відмітною рисою є менша швидкість плавлення кокосового цукру. Це оцінять любителі пуеру – кинутого в чашку чаю шматочка кокосового цукру може вистачити на дві заварки.
Деякі наші партнери, фахівці з виготовлення домашнього шоколаду, успішно використовують кристали кокосового цукру у якості не тільки натурального підсолоджувача, а й заміни хрусткою карамелі в шоколаді.
Нектар від Masale не має запаху кокоса. Карамельні і квіткові нотки – ось основні запашні речовини його природного рослинного аромату.
Як і будь-яку їжу, кокосовий цукор рекомендується вживати в помірних кількостях.
На даний вид цукру алергічна реакція зустрічається досить рідко, і неможливість його вживання може бути обумовлена тільки індивідуальною непереносимістю до продуктів з плодів кокосового дерева.
Властивості/Характеристики
Калорійність на 100 г: 300 ккал.
Харчова цінність в 100 г:
Білки: 1,1 г
Вуглеводи: 93,4 г
Жири: 0,4 г
Клітковина: 1,9 г
Відгуки
Відгуків немає, поки що.